Breaking news

Placa video ROG MARS II cu două nuclee grafice GeForce GTX 580, a fost lansată pe piaţă

Modelul ROG MARS II preia ștafeta plăcilor grafice ASUS ROG și continuă moștenirea celui mai avansat hardware  destinat jucătorilor împătimiți.

placa asusCea mai rapidă placă video din lume stabilește noi recorduri în jocuri și în aplicațiile video, impulsionată de răcirea eficientă și de atuu-rile în overclocking.

Fiind disponibilă în ediție limitată, placa ROG MARS II este construită pe baza a două nuclee grafice NVIDIA GeForce GTX 580 și a unei memorii GDDR5 mamut de 3GB, cu ajutorul arhitecturii proprietare ROG, ce combină răcirea extremă și facilitățile extinse de overclocking pentru satisfacerea celor mai exigenți utilizatori.

Aceasta funcționează cu 22% mai rapid comparativ cu modelul de referință GeForce GTX 590 și oferă un potențial formidabil. ROG MARS II este atât de puternică încât poate rula cu ușurință toate jocurile cu suport nativ DirectX 11 la rezoluții mai mari de 1080p și cu setările pentru detalii reglate la nivelul maxim.

Cele două nuclee gemene GeForce GTX 580 și cei 3GB de memorie rapidă GDDR5 reprezintă un nou etalon în dominația grafică ce se transpune în performanțe la nivel superlativ, căutate întotdeauna de jucătorii pasionați.

Răcirea DirectCU II furnizează un flux de aer cu 600% mai puternic și temperaturi cu 20% mai reduse comparativ cu modelul de referință. Alături de marca ROG, prezentă într-o schemă coloristică cu roșu și negru, ROG MARS II dispune de două ventilatoare silențioase, cu diametrul de 120mm, care suflă cu 600% mai mult aer decât cele montate pe modelul de referință GeForce GTX 590. Tehnologia ASUS DirectCU II pune în contact direct nucleul grafic cu heat pipe-urile de cupru și baza radiatorului rezultând temperaturi cu 20% mai reduse.

ASUS a încorporat de asemenea, butonul Turbo Fan chiar pe placă, permițând utilizatorilor să comute ventilatoarele la 100% din capacitate, independent de reglajele driverelor.

Această caracteristică se dovedește foarte utilă în sesiunile de overclocking, unde căldura e un factor determinant, ca și carcasa de aluminiu care transferă căldura mult mai eficient decât materialele utilizate în plăcile video normale.

Alimentare Super Alloy Power cu 21 de faze, pentru o creștere cu 15% a performanței ROG MARS II încorporează tehnologia exclusivă ASUS Super Alloy Power, care utilizează un aliaj special pentru alimentarea componentelor, ce rezistă la temperatură și uzură cu mult peste normele din industrie.

Rezultatul constă într-un plus de performanță de 15%, o durată de viață de 2.5 ori mai mare și o temperatură de funcționare cu 35°C mai redusă decât a unui model de referință. Utilizatorii beneficiază de asemenea, de prinderea anti șoc PCI-E, patentată de ASUS, care menține placa în slot în cazul mișcării carcasei și previne deformările ca rezultat al expunerii la căldură.

Placa ROG MARS II este însoțită de utilitarul ASUS GPU Tweak care pune în contact direct utilizatorul și hardware-ul extrem. Acesta oferă o gamă largă de opțiuni pentru modificarea parametrilor de lucru incluzând: frecvențe de funcționare, tensiuni și viteze pentru ventilatoare, toate fiind accesibile prin intermediul unei interfețe grafice prietenoase.

Caracteristici principale

–        Grafică duală NVIDIA GeForce GTX 580 cu 512 nuclee CUDA pe fiecare GPU și 3GB memorie video GDDR5 pentru performanțe cu 22% mai ridicate comparativ cu design-ul de referință

–        Plachetele gravate cu laser indentifică fiecare placă video ce face parte din ediția limitată

–        Două ventilatoare de 120mm pentru un flux de aer cu 600% mai mare

–        Design termic DirectCU II din cupru ce menține placa la temperaturi cu 20% mai reduse comparativ cu design-ul de referință

–        Interfață GPU Tweak pentru posibilități extinse de overclocking

–        Butonul Turbo Fan pornește instant ventilatoarele la capacitatea de 100%

–        Învelișul din aluminiu îmbunătățește eliminarea căldurii

–        Alimentare Super Alloy Power cu 21 de faze pentru un potențial de overclocking incredibil. Creștere a performanței cu 15%, durată de viață de 2.5 ori mai mare și

funcționare la temperaturi cu 35°C mai reduse

–        Suport PCI-E anti șoc conceput să mențină placa video în slot