Breaking news

Piţurcă Maria Antoaneta, procurorul care a luat un copil cu mascaţii şi la târât pe jos, anchetată de Inspecţia Judiciară

Inspecţia Judiciară cere suspendarea din funcţie pentru procurorul Piţurcă Maria Antoaneta, întrucât inspectorii au început cercetarea disciplinară pe numele magisratului după ce aceasta a luat cu forţa, un copil de la asistentul maternal pentru a o da familiei care o adoptase.

Procurorul Piţurcă Maria Antoaneta, de la Curtea de Apel Craiova, este anchetată de Inspecţia Judiciară sub acuzaţia de “exercitare a funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă”.

Inspecţia Judiciară – Direcţia de inspecţie pentru procurori a dispus începerea cercetării disciplinare faţă de procuror PIŢURCĂ MARIA ANTOANETA de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova sub aspectul abaterilor disciplinare prev. de art.99 lit. a) şi t) teza I din Legea nr.303/2004 privins statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările ulterioare reţinându-se că există indicii cu privire la săvârşirea abaterilor disciplinare constând în „manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu” şi, repectiv „exercitare a funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă, dacă fapta nu întruneşte elementele constitutive ale unei infracţiuni”, se arată în comunicatul de presă al Inspecţiei Judiciare, remis exclusivNEWS.ro.

Inspectorii Direcţiei de inspecţie pentru procurori au înaintat Secţiei pentru procurori în materie disciplinară propunerea de suspendare din funcţie a procurorului până la finalizarea procedurii disciplinare.

Sorina, crescută de la vârsta de un an în casa din Baia de Aramă de un asistent maternal, nu a vrut să plece din casă şi atunci, procurorul de caz a bruscat-o pe copilă, care se opunea plecării din casă.

Procurorul Maria Piţurcă de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a participat la preluarea fetiţei de 8 ani din Mehedinţi, spune că nu a tras de copil în timpul intervenţiei şi că a încercat să o ia în braţe.

Nu am tras de copil. Am încercat să nu apăs, să nu … Am încercat să-l iau în braţe. Am reuşit să o iau în braţe şi am dus-o în braţe la tată. Nu s-a mai filmat. Şi ea va fi oricum examinată fizic şi vom vedea dacă are vreun semn sau nu. Am intervenit pentru a înceta starea de deţinere ilegală a acestui copil. Acest copil a fost inclus în categoria copil greu adoptabil şi părinţii au refuzat de două ori să adopte fetiţa”, a spus Maria Piţurcă.

>