Breaking news

Pisica ta e mofturoasă la mâncare? 5 soluții eficiente

Pisicile sunt animale pretențioase, care nu se sfiesc din a-ți arăta atunci când le deranjează ceva. De foarte multe ori, aceste mici mofturi se manifestă și când vine vorba de hrană. Atunci când pisica refuză să mănânce, este posibil ca aceasta să aibă o problemă medicală însă, în general, acest comportament apare când felina este mofturoasă.

Dacă și tu ai de-a face cu o pisică greu de mulțumit, îți prezentăm câteva trucuri care te vor ajuta să o convingi pe aceasta să mănânce.

1. Respectă-i programul de masă

O regulă importantă în îngrijirea pisicii este setarea unei rutine atunci când vine vorba de hrănire. Dacă aceasta va primi mese regulate, la aceeași oră, își va forma un program și va avea timp să devină înfometată între fiecare masă. În schimb, dacă îi vei oferi des mici recompense sau “răsfățuri”, șansele ca aceasta să nu mai accepte hrana obișnuită vor crește.

2. Menține-i castronul curat

Un motiv des întâlnit pentru care pisicile resping hrana nu are de-a face neapărat cu hrana în sine, ci cu recipientul utilizat. Curăță castronul după fiecare masă și ai grijă să nu rămână resturi uscate pe acesta. Astfel, previi și formarea bacteriilor care pot fi responsabile cu diverse boli.

3. Încălzește-i hrana

Dacă pisica ta refuză hrana umedă, șansele sunt ca aceasta să fi fost ținută în frigider. Atunci când este foarte rece, hrana nu mai păstrează niciun miros, motiv pentru care pisicile o resping. De aceea, este bine să păstrezi conservele și plicurile într-un loc răcoros, dar nu exagerat de rece. Dacă totuși alegi să o ții în frigider, o poți încălzi puțin înainte de servire.

4. Creează un mediu plăcut pentru aceasta

La fel ca în cazul oamenilor, și pisicile trebuie să se simtă confortabil atunci când mănâncă. Nu schimba locul în care îi depozitezi castronul și asigură-te că este plasat suficient de departe de litieră. 

Dacă ai mai multe pisici, asigură-te că acestea se pot hrăni în liniște, fără altercații. Le poți mângâia ușor atunci când le oferi hrana, astfel încât acestea să se simtă răsfățate și în siguranță.

5. Nu ceda imediat cum refuză să mănânce

Dacă îi vei schimba pisicii hrana imediat cum vei observa că nu mai mănâncă, vei avea parte de mofturi mult mai des și vei ajunge să schimbi mult mai multe sortimente. Totuși, dacă refuzul persistă chiar și după ce ai apelat la alte metode, poți încerca să îi oferi și alte arome.

În primul rând, înlocuiește hrana uscată cu o porție nouă, deoarece este posibil ca aceasta să fi stat prea mult în castron și să-și fi pierdut textura sau gustul bun. Poți folosi și hrana umedă pe post de stimulent. Alege rețete rafinate, care vor fi greu de refuzat de către pisica ta. Află mai multe despre Purina Gourmet pe YouTube și încearcă noi sortimente unice și delicioase.

Cu răbdare și grijă, poți face față unei pisici mofturoase și poți crea un mediu mai plăcut pentru aceasta. Însă, dacă ai încercat toate aceste trucuri și pisica ta tot refuză hrana sau observi că aceasta nu se apropie de mâncare deloc timp de 24 de ore, este posibil să fie vorba de o problemă medicală. Ia legătura cu medicul veterinar și vezi ce te sfătuiește acesta.

>