Breaking news

Piscina perfecta: cum alegi designul

Dacă ai în plan realizarea unei piscine, însă nu știi încă ce stil să alegi sau ce design să aibă, ar trebui să te documentezi astfel încât să vezi exact care sunt tendințele moderne și ce impun acestea. Este important să fii sigur și să te simți confortabil cu alegerea făcută, iar pentru aceasta va trebui să alegi materialele potrivite preferințelor tale de amenajare a piscinei.

Dincolo de alegerea formei, de poziționare și de măsurători care își sunt necesare pentru construirea unei piscine, va fi nevoie să alegi și materialele cu care să realizezi o piscină de vis. Pentru a realiza o piscină care să arate bine, dar care să și funcționeze în mod corect, este nevoie să alegi acoperiri de calitate, atât pentru suprafața piscinei, cât și pentru zonele adiacente acesteia.

Piatra naturală pentru piscine 

Piatra naturală este una dintre cele mai bune opțiuni de acoperire în cazul piscinelor, deoarece aceasta ar proprietăți foarte bune din punct de vedere mecanic, chiar și în ceea ce privește împingerea laterală a apei, dar și proprietăți care țin de igienă și mentenanță.

Piatra naturală este foarte estetică, drept pentru care va crea o imagine superbă a piscinei, foarte elegantă și rafinată. Suprafața elementelor din piatră naturală nu se va distruge în contact cu apa, fiind ușor de curățat și de menținut în timp. 

Foarte important este și faptul că piatra naturală, cum ar fi spre exemplu travertinul sau pavajul din travertin, poate fi folosită și pentru placarea suprafețelor din jurul piscinei, ajutând astfel la obținerea unei suprafețe curate, igienice și chiar antiderapante. Travertinul, datorită structurii sale poroase va atrage apa și nu o va lăsa să se acumuleze pe suprafață, cauzând sau favorizând în acest fel alunecarea.

Membrane sintetice pentru acoperire

Membranele sintetice sau peliculele, ce pot fi aplicate prin pensulare, oferă un bun substrat pentru realizarea unei piscine. Practic, această membrană are rolul de a acoperi suprafața piscinei, astfel încât să etanșeze pereții acesteia. Dezavantajul folosirii acestui tip de membrană este acela că se poate zgâria sau înțepa, iar acest lucru înseamnă de fapt că protecția nu mai este asigurată în totalitate. În plus, un astfel de material nu poate fi folosit și pe suprafața ce împrejmuiește piscina deoarece ar crea un mediul umed și alunecos, deloc potrivit în ceea ce privește siguranța. 

Acest tip de membrană poate fi folosi cu succes foarte mult pe suprafețe neregulate, așa cum este cazul piscinelor asimetrice, acolo unde este nevoie de un material cu elasticitate mare pentru a putea prelua eforturile fără a ceda în urma acestora. 

Gresia și faianța

Până să apară materialele performante de acoperire pentru piscine și până la utilizarea în siguranță a plăcilor de piatră naturală, piscinele erau acoperite cu gresie sau faianță. Procedeul este cât se poate de actual, însă ar fi de reținut faptul că gresia și faianța nu sunt la fel de estetice precum piatra naturală și cu siguranță nici la fel de rezistente. Atuul placărilor ceramice este acela că oferă suprafețe fără porozitate, astfel că apa nu este absorbită și nici nu prejudiciază placajele. 

Dacă analizezi chiar și din punct de vedere al prețului, vei vedea că piatra naturală este cea mai bună opțiune pentru realizarea piscinelor, deoarece avantajele se văd imediat, iar rezultatele sunt durabile în timp.

O piscină este atât un mediu de relaxare, cât și unul estetic, practic un mic colț de Rai în care să te poți bucura de liniște și de frumos. Pentru a-ți oferi adevărate experiențe la piscină atunci alege materialele care se pliaza cel mai bine pe nevoile tale, gândindu-te însă și la viitor și la felul în care îți vei vedea piscina chiar și peste ani.

Sursa foto: https://www.piatraonline.ro/marmura-kavala-cross-cut-buceardata-60-x-30-x-2-cm