Breaking news

Piloții și inginerii de la Lufthansa, intră în grevă pe 30 septembrie

Asociația „Cockpit” a piloţilor şi inginerilor de zbor germani intră în grevă pe 30 septembrie, paralizând traficul aerian de pe aeroportul din Frankfurt.

LufthansaGreva aviatică din Europa se extinde și în Germania. La o săptămână de la greva piloților Air France și protestul spontan al celor de la Tarom, acum a venit rândul nemților să protesteze.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Germaniei că, Asociaţia „Cockpit” a piloţilor şi inginerilor de zbor germani au anunţat organizarea unei greve, în cursul zilei de 30 septembrie 2014, între orele 8.00-23.00, urmând să fie afectate toate zborurile pe distanţă lungă cu plecare din Frankfurt am Main”, se precizează în comunicatul de presă al Ministerului de Externe, remis exclusivNEWS.ro.

Motivul grevei piloților Lufthansa, cea mai mare companie aeriană din Europa, este planul conducerii privind fondul de pensii.

Toţi pasagerii sunt rugaţi să contacteze compania aeriană înaintea efectuării călătoriei pentru a se informa cu privire la eventualele modificări şi să ia în calcul posibilitatea de a petrece un timp mai îndelungat în aeroport.

Cetăţenii români interesaţi sunt sfătuiţi să urmărească evoluţia situaţiei pe pagina oficială de internet a companiei: http://www.lufthansa.com.

Nu vor fi afectate zborurile pe distanţă scurtă şi medie de la/către Frankfurt am Main şi München.