Breaking news

Piloții germani ai Lufthansa și controlorii de trafic din Grecia, intră în grevă

Traficul aerian în Europa va fi perturbat în această săptămână de două greve. Piloții companiei germane de transport aerian, Lufthansa, intră din nou în grevă timp de 24 de ore. La fel vor proceda și controlorii de trafic aerian din Grecia.

avion lufthansaAsociația piloţilor germani a anunţat organizarea unei greve pentru transportul continental, în perioada 20 octombrie 2014, ora 13:00 – 21 octombrie 2014, ora 23:59.

Este vorba despre o grevă la nivelul întregului teritoriu federal pentru toate zborurile Lufthansa cu avioane tip Airbus 320, Boeing 737 şi Embraer. Pe perioada grevei ar putea fi influenţate şi zborurile Lufthansa pe rute scurte şi medii.

La data de 21 octombrie 2014, greva va fi extinsă şi la nivelul transportului intercontinental.

Zborurile companiilor Austrian Airlines, Brussels Airlines, Germanwings, SWISS şi Air Dolomiti (operate de OS, SN, 4U, LX, EN) nu sunt influenţate de grevă şi se vor efectua conform planului de zbor.

În perioada precizată, toţi pasagerii sunt rugaţi să contacteze compania aeriană înaintea efectuării călătoriei pentru a se informa cu privire la eventualele modificări şi să ia în calcul posibilitatea de a petrece un timp mai îndelungat în aeroport.

Asociația Elenă a Controlorilor de Trafic Aerian a anunțat încetarea activității pentru 4 ore, în ziua de 23 octombrie 2014, în intervalul orar 9.00-13.00.

În perioada precizată, toţi pasagerii sunt rugaţi să contacteze în prealabil companiile aeriene, pentru reconfirmarea orarului de zbor înaintea efectuării călătoriei şi să ia în calcul posibilitatea de a petrece un timp mai îndelungat în aeroport.

Sezonul grevelor în aviația comercială din Europa pare să fi ajuns și în România, unde piloții și însoțitorii de zbor de la Tarom fac grevă într-un mod, inedit, se declară inapți de spor. Din acest motiv, duminică, compania Tarom a fost nevoită să anuleze patru curse: Salonic-București, și București -Moscova, dar și către Viena și Cluj-Napoca.

Motivul celor trei greve din Germania, Grecia și România, îl reprezintă salariile prea mici.