Breaking news

Piedone servește plăcintă verde la Politică şi delicateţuri

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu „Piedone” este invitatul lui Mircea Dinescu în ediţia din 14 decembrie a emisiunii de la TVR 1, TVR HD şi TVR+, difuzată de la ora 15.00.

Dinescu si PiedoneMircea Dinescu se află duminică, 14 decembrie, la Politică şi delicateţuri, faţă în faţă cu un om cu un parcurs surprinzător: fost sportiv, bucătar, om de afaceri, politician, iar, în prezent, primarul sectorului 4 al Bucureştiului. Cristian Popescu „Piedone” calcă pragul restaurantului patronat de poetul Dinescu şi se lasă vrăjit de bucatele pe care i le pregăteşte poetul.

Este vorba de o „poezie de plăcintă”, aşa cum o descrie Piedone, o invenţie a lui Dinescu, numită „Plăcintă verde”. Mare amator de măcriş, poetul şi-a propus să îl folosească nu numai în salată şi mâncare, ci să îl introducă şi în compoziţia aluatului, împreună cu ardei şi ceapă, acesta devenind verzui la culoare şi extrem de gustos. Prepară astfel două feluri de plăcinte, prima cu umputură de carne de gâscă şi viţel, iar cealaltă cu două feluri de brânză şi caşcaval. Din compoziţii nu lipsesc amestecurile bine drămuite de condimente, celebra de-acum dulceaţă de ardei iute şi seminţele de dovleac.

Încântat de produsele naturale folosite în bucătărie şi de „baletul” lui Dinescu printre ingrediente, Piedone mărturiseşte că a simţit nevoia să se implice: „L-aş fi dat la o parte, mi-aş fi băgat mâna efectiv în aluat, să amestec făina cu grăsimea de porc”, recunoaşte el la final.

Iar pentru desert, poetul pus pe şotii pregăteşte un… cotlet de porc cu os, spre amuzamentul invitatului său, care asemuieşte cotletul cu un nai şi chiar se oferă, în cramă, să îl „acompanieze pe domnul profesor”, Nelu Greblă, cel care îi încântă cu muzica sa. Bucatele gustoase stropite cu vin rose de la Cetate şi însoţite de muzica bună îi binedispun pe cei doi, care discută pe îndelete despre destin, carieră şi familie.

Cristian Popescu „Piedone” s-a născut pe 15 februarie 1963, în Bucureşti. Este absolvent al liceului „Dimitrie Gusti” din Bucureşti şi al Facultăţii de Management în Turism din cadrul ASE. În 1999 a absolvit, la München, cursuri de management în administraţie publică locală. Este căsătorit cu Iulia şi are doi copii, o fată de 14 ani, Ana Maria, şi un băiat de 18 ani, Vlad.

La începutul anilor ’90 a fost om de afaceri, însă din 1996 a preferat să lucreze în administraţia locală. Astfel, între 1996 şi 2000 a fost consilier local la Primăria Sectorului 5, preşedinte al Comisiei de Comerţ şi Relaţii cu Sindicatele. Între 2000 şi 2004 a fost consilier general la Primăria Municipiului Bucureşti, preşedinte al Comisiei de Comerţ şi Protecţia Consumatorului şi director al Direcţiei Inspecţie Generală din Primăria Sectorului 6. Din 2004 a fost consilier local la Primăria Sectorului 6, membru al Comisiei de Comerţ şi Protecţia Consumatorului. Iar din anul 2008 până în prezent este primarul sectorului 4 al Capitalei.

Placinta verde