Breaking news

Piața Progresul, inaugurată în prezența primarului Cristian Popescu Piedone

Piața Progresul, cea mai mare din București a fost inaugurată joi, la ora 12.00 de către primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

piata progresulCu o suprafață de 17.710 m pătrați, Piața Progrsul este cea mai mare și cea mai modernă piață agroalimentară din Capitală, care dispune și de o parcare pe acoperișul clădirii.

Bucureștenii care au venit la inaugurare au fost mai interesați de spectacolul de folclor decât de produsele de pe tarabe expuse de comercianți sau din standuri.

La parterul pieței sunt amenajate 500 de tarabe unde agricultorii pot să-și expună legumele și fructele. Ttot la parter sunt amenajate și spaţii comerciale alimentare, o hală de carne, o hală de brânzeturi, o hală de peşte, dar şi grupuri sanitare.

Etajul clădirii este compartimentat în peste 100 de spaţii destinate comercializării produselor nealimentare, precum îmbrăcăminte, încălţăminte, obiecte de uz casnic dar şi birouri în care îşi vor desfăşura activitatea reprezentanţii Direcţiei de Administrare a Pieţelor Sector 4.

La etaj majoritatea standurilor erau închise iar cele deschise aveau foarte puține produse expuse în timp ce altele erau în curs de amenajare.

Tot la etaj va fi amenajată o zonă de relaxare, în care vor funcţiona restaurante tip fast food şi o cafenea.

Atât la parter cât și la etaj, pe hol sunt amplasate plasme pe care rulează diferite materiale video, reclame și informații de la Administrația Piețelor. Primii care au putu închiria spații în noua piață sunt cei care au avut standuri și tarabe în vechea piață Progresul.

Pe acoperișul clădirii a fost amenajată o parcare unde pot fi staționate 228 de mașini, aceasta putând fi utilizată gratuit, pe timpul nopţii, de şoferii care locuiesc în blocurile adiacente.

Noua piață a fost construită în circa doi ai de zile și a costat aproximativ 30 milioane de lei cu TVA.

bacaniepiata 1stand electrocasnicestanduri goale