Breaking news

Piaţa de second hand – ce este rentabil să cumperi

Piaţa de second hand a avut mare deschidere în România. De la apariţia sa, încă din anii 2000, totul a început să fie mai rentabil. Depinde şi ce anume achiziţionezi şi care îţi sunt aşteptările în acest sens; aproximativ 60% din români şi-au cumpără cel puţin o dată un lucru la mâna a doua.

piese auto masinaDefiniţia pe care o pot da acestui concept se referă la acele lucruri care au un grad mai mic sau mai mare de uzură, care şi-au pierdut statutul de nou. Sunt încă utile însă nu şi pentru pretenţioşi. Cât despre ceea ce se cumpără, există o lungă lista a opţiunilor.

Domeniul auto second hand

Pe piaţa automobilelor este deja un concept frecvent să se apeleze la metoda second hand. O mică parte din români îşi permite să achiziţioneze o maşină nouă, din fabrică, pe comandă şi aşa mai departe. Având în vedere durata lungă de viaţă a unui astfel de bun este de la sine înţeles că se poate exploata mai mult şi posibilitatea de a avea mai mulţi proprietari de-a lungul „vieţii” sale.

Povestea se repetă şi când vine vorba de piese şi accesorii auto. Cum preţurile acestora sunt foarte mari, se recurge şi la această metodă. Se pot căuta de asemenea piese de masina online.

Domeniul fashion la mâna a doua

Hainele second hand sunt şi ele destul de comune. În acest sens unii găsesc o modalitate mai uşoară când vine vorba de achiziţia unor haine de mari branduri şi nu numai. Pe alţii îi scoate din impas; hainele se vând la kilogram din depozite şi per bucată în magazinele specializate. În acest fel, orice doritor îşi poate îndeplini misiunea de shopping…altfel. De la accesorii la îmbrăcăminte, de la încălţăminte există o arie largă de opţiuni. Singurele care nu se vând second hand sunt produsele de consum personal, cosmeticele.

Fără statut de nou însă clar cu posibilitatea de a mai fi funcţionale, aparatele electronice şi electrocasnice pot fi şi ele achiziţionate în sistem second hand. Piaţa a început să fie mai „educată” din acest punct de vedere pentru că o adaptare la vremurile moderne trebuie să vină sub orice formă. Aşa se face că o maşină de spălat veche de mai bine de 10 ani poate consumă mai mult. Recomandarea este aceea de a se schimba electrocasnicele şi pentru cei care nu îşi permit prea mult varianta second hand rămâne una de bază.

Calitate nou vs. second hand. Până şi retailerii recunosc că pe piaţă sunt şi aspecte defavorabile; sunt cei care vând fără o garanţie, de unde şi neîncrederea celor care la un moment dat au dorit să cumpere. Experienţe neplăcute apar însă asta ţine şi de modul calitativ de a face totul. Un produs second hand este calitativ şi uneori chiar şi garantat a fi funcţional, chiar şi dacă a avut reparaţii. Contează însă şi de unde cumperi; există magazine specializate, există garanţii şi chiar şi recomandări pentru service pentru astfel de produse.