Breaking news

Pianul Călător a rămas la Roman, pianistul Horia Mihail continuă călătoria muzicală

După ce a plecat de la Mediaş şi s-a oprit prin Deva şi Tecuci, Pianul Călător a rămas, pe 29 martie, la Roman. Pianistul Horia Mihail şi Pianul Călător au susţinut un recital care a adus într-o sală de 550 de locuri peste 600 de spectatori.

pianul calatorPianul Călător va rămâne la Şcoala de Artă din oraş, al cărei director, Viorel Vanzariuc, spunea aseară: Simt un mic regret pentru că rămâne numai doi ani. Dar, în acelaşi timp, o bucurie imensă pentru că la şcoala noastră sunt foarte mulţi copii olimpici, câştigători ai concursurilor naţionale şi internaţionale de pian şi ne bucurăm nespus pentru că de-acum încolo vor beneficia de un pian performant pe care să studieze şi să susţină recitaluri.

Călătoria Pianului Călător s-a încheiat aseară la Roman, însă pianistul călător, Horia Mihail, mai are mulţi kilometri de parcurs. Imediat după recitalul de la Roman, pianistul a declarat: Am ales Romanul ca destinaţie pentru acest pian pentru că aici am găsit mulţi oameni inimoşi şi dornici de cultură. Am trăit o săptămâna intensă, o săptămână frumoasă. Am cântat în spiritul a ceea ce vreau să fie orice apariţie a mea pe scenă, pur şi simplu am dăruit celor care au venit să mă asculte o parte din mine.

Horia Mihail va susţine în continuare recitaluri şi concerte cu orchestra în mai multe oraşe de pe tot cuprinsul ţării, în parcurile bucureştene, dar şi la New York şi Chişinău. Pianistul se va întâlni pe acest traseu şi cu al doilea pian călător, pe 26 aprilie, la Sânnicolau Mare.

Repertoriul ales este integral Mozart. În recitaluri, Horia Mihail interpretează două rondouri, două fantezii şi două sonate din creaţia mozartiană, iar în concertele cu orchestra se va afla, pentru prima dată, în postura de dirijor şi solist, în trei celebre opusuri concertante mozartiene pentru pian şi orchestră.

Al patrulea turneu Pianul călător îi oferă, aşadar, lui Horia Mihail bucuria de a repeta această experienţă, cu un program atractiv, cu recitaluri şi concerte cu orchestra. Traseul lui va putea fi urmărit pe www.pianulcalator.ro sau pe frecvenţele posturilor publice de radio.