Breaking news

Pianistul Cătălin Răducanu va încheia la Ateneul Român, Turneul Național Un artist, un pian și un țambal

Marți, 24 octombrie, de la ora 19:00,  pianistul Cătălin Răducanu va ajunge la Ateneul Român cu spectaculosul său recital ce încheie seria Turneului național Un artist, un pian și un țambal  – clasic, jazz, folclor, primul său turneu solo în care a concertat în mai multe orașe mari și localități din țară, cântând cu egală măiestrie la pian şi la ţambal.

Despre concertul care urmează la Ateneu, Cătălin Răducanu declară: Îmi propun ca prestația mea artistică să fie cât mai sinceră, încărcată de profunzimile spirituale aferente muzicii interpretate. Voi explora și invit totodată și publicul să “călătorească” în universurile sonore captivante și diverse ale ideilor și trăirilor repertoriului abordat. De asemenea, voi purta ascultătorii pe tărâmul improvizației și al ritmurilor și sonorităților de jazz și apoi în acea lume muzicală cu iz arhaic al timbrului exotic și magic al țambalului. (Cătălin Răducanu)

De două luni, tânărul pianist concertează solo la Sinaia, Oradea, București, Constanța, Gugești, Focșani, Brașov, Deva, Arad, urmând ca pe 24 octombrie, să ajungă din nou la București, la Ateneul Român. Recitalurile lui la pian și țambal, fie că au fost în săli de concert celebre sau în cămine culturale, au însemnat apropierea publicului de muzică și reconfirmarea ideii pe care artistul o are de multă vreme, aceea că ”Muzica e una!”. Cum a fost experiența acestui prim turneu solo? Experiența turneului este una fructuoasă și de bun augur. Nu numai din punctul de vedere al aparițiilor scenice ci și din punctul de vedere al maturizării și perfecționării continue “la foc mic” a tot ceea ce implică starea, “ținuta” artistului ce servește arta cu devotament și pasiune. Mi-a plăcut, am învățat multe și îmi doresc ca acest turneu să fie primul din multe care vor veni.

Cătălin Răducanu a pregătit un program special pentru publicul de la Ateneu, cu piese de Liszt și Chopin la pian, cu improvizații de jazz, pe teme de la George Gershwin la Chick Corea şi cu piese la țambal, de la Toni Iordache la Eric Satie.

>