Breaking news

Pianista Alexandra Dariescu, decorată de Casa Regală a României

Pianista Alexandra Dariescu, cel mai tânăr muzician român căruia Casa Regală a României îi acordă distincţia “Medalia Custodele Coroanei”.

alexandra dariescuAlexandra Dariescu va primi distincţia “Medalia Custodele Coroanei” acordată de Casa Regală a României. Ceremonia regală de decorare va avea loc la Castelul Peleş, în data de 25 martie.

De asemenea, artista este şi cel mai tânăr muzician român căruia Familia Regală a României îi acordă această distincţie.

Anul acesta, Alexandra Dariescu împlineşte 20 de ani de carieră pianistică, lansează primul disc înregistrat cu Orchestra Filarmonicii Regale din Londra şi cel de al 2-lea disc din Trilogia Preludiilor iar în toamna, se reîntoarce în România pentru a susţine un concert în cadrul Festivalului George Enescu.

Distinsă cu Medalia de Aur de către Royal Northern College of Music din Manchester, Alexandra Dariescu este prima pianistă româncă ce a susţinut un concert la Royal Albert Hall alături de Orchestra Filarmonicii Regale din Londra în prezenţa Familiei Regale a României.

Printre numeroasele premii şi distincţii acordate Alexandrei Dariescu se numărăşi Premiul de Excelenţă pentru promovarea imaginii ţării noastre în Marea Britanie acordat de Ambasadorul României la Londra.