Breaking news

Petru Luhan îl trimite pe Ponta la Pungești să explice protestatarilor poziția Guvernului cu privire la gazele de șist

Europarlamentarul PDL Petru Luhan îi solicită premierului Victor Ponta să își asume responsabilitatea în  chestiunea gazelor de șist și să se ducă la Vaslui ca să le explice localnicilor poziția Guvernului României.

petru luhan si victor pontaEurodeputatul PDL, Petru Luhan îl trimite pe Ponta în mijlocul protestatarilor de la Pungești, județul Vaslui ca să le explice localnicilor cum stă treaba cu gazele de șist.

”Este de datoria primului-ministru să se ducă și să le explice oamenilor care au ieșit în stradă de ce este bine sau de ce nu este bine să se înceapă explorarea și exploatarea în acele zone”, explică Petru Luhan.

Europarlamentarul PDL consideră absolut obligatorie demararea unei campanii publice de informare a tuturor românilor cu privire la avantajele şi dezavantajele procesului de exploatare.

Petru Luhan apreciază ca fiind inadmisibilă lipsa de reacție a premierului Victor Ponta.

”Primul-ministru se face direct responsabil pentru situația creată la Pungești și București. Ca şi în cazul proiectului de la Roşia Montană, românii au fost dezinformaţi şi manipulaţi”, susţine Petru Luhan.

Europarlamentarul PDL consideră că recentele proteste din Bucureşti şi din marile oraşe ale României sunt rezultatul politicii incompetente şi a dezinformării promovate de Guvernul USL.

“Poziţia PDL a fost fermă încă de la începutul dezbaterii publice, PDL fiind  întotdeauna în favoarea valorificării resurselor naturale, cu menţiunea clară şi neechivocă de a nu afecta, în vreun fel, mediul înconjurător. În plus, românii trebuie să fie principalii beneficiari ai politicii de exploatare a gazelor de șist și nu anumite grupuri de interese. USL, în schimb, a practicat politica pe care o stăpâneşte cel mai bine: aceea a dublului limbaj”, apreciază europarlamentarul PDL.

Petru Luhan aminteşte că, în perioada în care era în opoziţie, USL a contestat planurile companiei americane Chevron de a extrage gaze de şist în România, pentru ca ulterior să îşi schimbe radical punctul de vedere pe acest subiect.

>