Breaking news

Petronela Roxana Borha și Elena Meroniac, aur la Europenele de Kaiac-canoe

loading...

Petronela Roxana Borha și Elena Meroniac sunt noile campioane europene de kaiac-canoe. Româncele au cucerit sâmbătă, la Racice în Cehia, medalia de aur în proba de kaiac-2 1.000 m.

europene kaiac canoe - romaniaRomâncele au dominat clar cursa de kaiac-2 pe distanța de 1000 de metri și au câștigat-o în 3 minute, 42 secunde și 22 sutimi.

Medalia de argint a fost adjudecată de polonezele Karolina Naja și Beata Mikolajczyk, – 520/1000, iar bronzul de  Milica Starovic și Dalma Ruzicic (Serbia), la 1″120/1000.

Cu 40 de minute înainte de această finală, Florentina Caminescu a intrat în posesia medaliei de argint a cursei de kaiac-1 1.000 m, fiind precedată de Franziska Weber (Germania), în timp ce medalia de bronz în această primă finală a competiției a revenit italiencei Irene Burgo.

Delegația României, care își propusese în total 2 medalii, a fost completată de argintul cucerit de echipajul masculin de canoe-4 1.000 m, Leonid Carp, Petre Condrat, Iosif Chirilă și Ștefan Strat, un trofeu neașteptat, care, astfel, a depășit obiectivul propus la startul competiției încă de la primele întreceri pentru medalii.

În proba de kaiac-1 1.000 m, românul Constantin Mironescu s-a situat pe locul 9, titlul revenind germanului Max Hoff.

În proba masculină de canoe-2 1.000 m, campionii mondiali Liviu Dumitrescu și Victor Mihalachi au plecat din postura de favoriți, de pe culoarul 5, dar au cedat inexplicabil, ocupând ultimul loc (9) după o cursă câștigată de ucrainenii Dmitro Ianciuk și Taras Mișciuk.

loading...