Breaking news

Petrom are un profit uriaș în 2011

În primele nouă luni ale lui 2011, profitul net al Petrom s-a dublat și a ajuns la 695 milioane euro.

Pe timp de criză, afacerile companiei Petrom merg strună. Criză, criză, dar profitul companiei s-a dublat față de anul 2010, iar vânzările au avansat cu 23%, la 16,224 miliarde lei (3,857 miliarde euro). Zilnic, Petrom are un profit net mediu zilnic de circa 2,55 milioane de euro.

Așa se explică de ce compania majorează lunar prețul combustibililor, provocând dureri de cap proprietarilor de mașini. Profitul operaţional calculat înainte de deducerea dobânzilor şi impozitelor (EBIT) a urcat în primele nouă luni cu 87%, la 3,754 miliarde lei (892,6 milioane euro), de la 2,012 miliarde lei în perioada similară a anului trecut.

În trimestrul al treilea, grupul a obţinut un profit de 1,1 miliarde de lei, de la pierderi de 116 milioane lei în perioada de referinţă din anul precedent, iar vânzările au crescut cu 23,6%, la 5,9 miliarde lei, de la 4,8 miliarde de lei în perioada iulie-septembrie din 2010.

Producţia totală de hidrocarburi a Grupului a crescut uşor faţă de trimestrul trei al anului trecut. Reluarea creşterii în mai multe sectoare economice din România a impulsionat vânzările noastre de carburanţi şi gaze. Cu toate acestea, preţul ridicat al ţiţeiului a afectat, în continuare, marjele din segmentul vânzărilor cu amănuntul, în special, dar şi marjele din rafinare, din cauza costurilor mai mari pentru ţitei„, a declarat într-un comunicat directorul general al Petrom, Mariana Gheorghe.