Breaking news

Peste un milion de pelerini, prezenți la beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea

Piața San Pietro din Vativan va fi mâine umplută de peste un milion de pelerini care vor veni la ceremonia de beatificare a fostului Suveran Pontif, Ioan Paul al II-lea, decedat în aprilie  2005.

papa.ioanpaulMâine la Vatican va avea loc ceremonia religioasă de beatificare a Papei Ioan Paul al II-lea. Papa Benedict împlinește astfel dorința pelerinilor prezenți în aprilie 2005, la funeraliile fostului Papă care au strigat minute în șir – ”Santo supito”..adică sanctificați-l cât mai repede.

Biserica Catolică a făcut o excepție în cazul lui Karol Wojtyla și a demarat procedurile de beatificare la doar două luni după decesul Papei, deși canoanele bisericii prevăd că procedurile să înceapă la cinci ani după deces.

Potrivit Cardinalului Angelo Amato – prefectul Congregaţiei pentru Cauzele Sfinţilor – s-a acordat o dispensă, aşa cum Ioan Paul al II-lea a făcut pentru beatificarea Maicii Tereza.

La scurt timp după ce a început procesul de beatificare, a apărut și primul miracol produs de Papa Ioan Paul al II-lea. Sora Marie Simon-Pierre,  din Franța, diagnosticată cu Parkinson, a povestit cum s-a vindecat după ce s-a rugat împreună cu comunitatea ei la Ioan Paul al II-lea, imediat ce s-a acordat dispensa pentru a se permite beatificarea.

Surorile mele din comunităţile franceze şi africane au început să se roage la Ioan Paul al II-lea pentru vindecarea mea. S-au rugat neîncetat„, a spus Marie. Femeia a ştiut că s-a vindecat când a reuşit să ţină în mână un stilou şi să scrie numele lui Ioan Paul al II-lea pe o hârtie.

După luni de deliberare şi un proces complex, ce a implicat atât experţi medicali, cât şi oficiali ai Bisericii, Papa Benedict al XVI-lea a confirmat că o astfel de schimbare majoră şi inexplicabilă ştiinţific a constituit, într-adevăr, un miracol înfăptuit de Ioan Paul al II-lea.

87 de delegaţii internaţionale au anunţat că vor participa la ceremonia de duminică de beatificare a fostului papă Ioan Paul al II-lea.

Papa Ioan Paul al II-lea a condus Biserica Catolică timp de 26 de ani, deţinînd al doilea pontificat ca lungime din istorie. Beatificarea este al treilea dinte cei patru paşi ai procesului de canonizare.