Breaking news

Peste un milion de români din întreaga lume, revoluționează internetul

Din China până în SUA, Rusia, Japonia, Franta, Germania, …trecand prin alte țări mai puțin cunoscute, precum Burkina Faso, Benin sau Mauritania, mai mult de un milion de români, răspândiți prin mai bine de 156 de țări de pe tot mapamondul, au ales să folosească internetul într-o maniera unică în lume.

În decembrie 2011, o companie românească a lansat pe internet un instrument surprinzător, care permite utilizatorilor, fie ei bărbati sau femei, să se promoveze singuri împărtășind experiența și cunoștințele lor cu ceilalți.

Ideea s-a dovedit a fi mai mult decât interesantă, întrucât fiecare poate găsi ceea ce îl interesează. Unii utilizatori promovează propria persoană în scopul de a-și găsi un loc de muncă, de a fi avansat în funcție în compania în care lucrează deja, sau pur și simplu pentru a își dezvolta propria afacere. Alți utilizatori caută să obțină informații precise dialogând cu un  profesionist din domeniu.

Modalitatea de funcționare a site-ului este foarte simplă… Utilizatorii îsi publică CV-ul pe site și îl animează indexand informații despre cunoștințele teoretice sau practice pe care le posedă. Deci CV-ul lui nu va rămâne static, precum se întâmplă pe site-urile obișnuite de recrutare, ci devine dinamic și astfel este folosit ca un instrument de promovare. Acest procedeu se numește CV+++.

Primul element inovator este butonul ”Și eu sunt profesionist”. Acesta permite utilizatorilor să se declare profesioniști la articolele care corespund cunoștintelor și competentelor pe care le au. Apăsând acest buton, utilizatorul îsi promovează cunoștințele și în acelasi timp câstigă vizibilitate. Astfel, utilizatorul poate fi găsit mai ușor de către persoanele care au nevoie de aceste competente.

Al doilea element inovator nu este mai puțin impresionant. România se poate lăuda că a lansat în premieră mondială, un chat al profesioniștilor. Cu ajutorul instrumentului „Promessenger”, oricare dintre membrii site-ului poate dialoga on-line cu profesionistul ales.

Tot unică în lume este și oportunitatea pe care o oferă combinația dintre butonul „Si eu sunt profesionist” și chat-ul „Promessenger”.  Datorită celor două elemente inovatoare, persoana trece de la o vizualizare a link-ului la un dialog cu un profesionist din domeniul respectiv. Pe scurt, se trece de la o simplă lectură a unor informații la o conversație referitoare la tema aleasă, cu o persoana care s-a declarat competenta în legătură cu acel subiect.