Breaking news

Peste 700 de sportivi participă la Europeanul de Karate Fudokan de la Galați

Peste 700 de sportivi, din 28 de țări, participă timp de trei zile, la Galați, la cea de-a 21-a ediție a Campionatului European de Karate Fudokan, pentru cadeți, juniori, tineret, seniori și veterani, dar și la Cupa Europeană pentru copii.

european karate galati 2014Competiția va avea loc vineri, sâmbătă și duminică, în două reuniuni zilnice, între orele 10,00-12,00 și 14,30-20,00. Vineri vor concura copiii (6-12 ani), sâmbătă va fi rândul cadeților și juniorilor, iar duminică va avea loc competiția la tineret și seniori. Festivitatea deschiderii oficiale este programată sâmbătă, la ora 11,00, iar cea de premiere, duminică, în jurul orei 17,00.

Bugetul pentru organizarea acestei competiții, de aproximativ 65.000 euro, a fost asigurat de federația de specialitate, Karate Club Galați, Ministerul Tineretul și Sportului și Consiliul Local Galați.

La eveniment este prezentă toată elita mondială a acestui sport: sensei Ilija Jorga — fondatorul stilului Fudokan, sensei Rajeev Sinha — președintele Federației Mondiale Fudokan, Vladimir Iorga — președintele Federației Europene de Karate Tradițional.

Campionatul European Fudokan va avea loc ”in memoriam sensei Dan Stuparu”, cel care a dezvoltat practicarea de karate tradițional în România, decedat în urmă cu un an.

Campionatul European de Karate Fudokan este organizat de World Fudokan Federation, Federația Română de Karate Tradițional, Ministerul Tineretului și Sportului, CS Karate Club Galați și Primăria Municipiului Galați.

Campionatul European de Karate Fudokan va fi găzduit de Sala Sporturilor „Dunărea” din Galați. Alegerea orașului ca și gazdă a competiției s-a făcut ținând cont de faptul că cele trei cluburi gălăţene de profil – Karate Club, Kodo şi Meikyo – excelează de mulţi ani la nivel internaţional. La ultima ediţia a Campionatului Mondial de Karate Fudokan, 30 de sportivi gălăţeni au obţinut medalii.

Fudokan reprezintă stilul evolutiv de Karate Tradiţional, care aduce îmbunătăţiri în funcţie de capacitatea anatomică a corpului uman. În România, în acest moment sunt aproximativ 9.000 de practicanţi ai acestui sport, legitimaţi.