Breaking news

Peste 600.000 de mexicani l-au întâmplinat pe Papa Benedict

loading...

Papa Benedict a fost primit cu căldură de către mexicani în prima sa vizită ca suveran Pontif  în această țară.

Peste 600.000 de oameni l-au întâmpinat vineri după-amiază, pe Papa Benedict al XVI-lea, în regiunea Leon din Mexic. Timp de trei zile, Papa se află în vizită oficială în Mexic pentru a-și dezvolta priorităţile sale: dublul apel la libertate religioasă şi la apărarea inegalabilei demnităţi a oricărei fiinţe umane.

Întreaga regiune, un bastion tradiţional catolic, s-a mobilizat pentru a-l întâmpina pe Papă, care a afirmat c-a intrat în America Latină pe urmele predecesorului său, Ioan Paul al II-lea şi va acţiona în continuitatea sa. Vorbind despre predecesorul său, care a vizitat de cinci ori Mexicul, Papa Benedict al XVI-lea a evocat o figură deosebit de populară în această ţară foarte catolică. Ca şi Ioan Paul al II_lea înaintea lui, Benedict al XVI-lea ştie foarte bine că relaţiile dintre stat şi Biserică nu sunt uşoare în Mexic şi primele sale declaraţii au fost marcate de prudenţă.

În avion, Papa a revenit, de asemenea, asupra priorităţii Pontificatului său, noua evanghelizare care se adresează şi Mexicului, şi Americii Latine, unde numărul credincioşilor catolicei scade în beneficiul grupurilor protestante.

Referitor la războiul împotriva traficului cu droguri, soldat cu 50.000 de morţi în decurs de cinci ani şi care a îndoliat numeroase familii mexicane, el ar urma să reprezinte o altă temă a călătoriei papale. Mulţi dintre catolicii mexicani aşteaptă din partea Papei o condamnare directă şi energică.

O mulţime densă şi entuziastă l-a întâmpinat pe Papa Benedict cu steaguri galbene şi albe ale Vaticanului şi cu afişe pe care se putea citi “Semper fidelis” (Întotdeauna credincios).

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian