Breaking news

Peste 500 de germeni sunt transmişi prin intermediul sărutului

loading...

Potrivit unui studiu ştiinţific realizat de cercetătorii britanici, prin intermediul sărutului se pot transmite circa 500 de germeni patogeni.

Odată cu plăcerea produsă de un sărut, luăm la pachet şi o doză de germeni patogeni de la partener. Specialiştii susţin că scopul ştiinţific al acestuia este chiar schimbul de microoganisme.

Studiul a fost realizat de o echipă de cercetători din Marea Britanie,  coodonat de doctorul Colin Hendrie. Unul din avantajele sărutului pentru femeie este faptul că poate câştiga imunitate la citomegalovirus, un virus daunator embrionului, dar cu condiţia să sărute acelaşi bărbat timp de 6 luni.

Doar 1% din microbii prezenţi în salivă şi cavitatea bucală, cunoscuţi sub denumirea de floră bacteriană patogenă, prezintă pericol pentru sănătate.

Prin intermediul sărutului se poate contracta şi mononucleoza infecţioasă, produsă de virusul Epstein Barr. Cunoscută ca şi “boala sărutului”, mononucleoza se transmite cel mai frecvent prin sărut. Însă, folosirea în comun a tacâmurilor, a paharelor, pot favoriza transmiterea virusului ce se cantonează în salivă.

loading...