Breaking news

Peste 5 ani, Bucureștiul va avea zonă metropolitană cu deschidere la Dunăre

Guvernul vrea să unească Bucureștiul cu județul Ilfov și în cinci ani Capitala să aibă deschidere la Dunăre. Reorganizarea Capitalei ar urma să se facă în baza unei legi asumată de Guvernul Boc în Parlamentul României odată cu regionalizarea țării.

bucurestiPlanul de reorganizare teritorială al Capitalei a fost dezvăluit de deputatul PDL, Vasile Gherasim pentru gândul.info. Proiectul prevede ca zona Bucureşti-Ilfov să se dezvolte în trei etape până în 2016 și să cuprindă Olteniţa şi localităţi din judeţele Dâmboviţa şi Giurgiu.

În prima etapă se va comasa Bucureştiul cu Ilfovul și se vor crea 48 de unităţi administrativ-teritoriale pe o suprafaţă de 2.800 de kilometri pătraţi, iar în a doua etapă vor fi 62 de localităţi şi o suprafaţă de 3.800 kilometri pătraţi.

Peste 5 ani suprafaţa regiunii Bucureşti-Ilfov va fi de 5.600 de kilometri pătraţi iar graniţele vor ajunge în zona de sud până la Dunăre.

În proiectul legii Metropolei, Consiliul General al Municipiului Bucureşti va fi înlocuit de Consiliul Zonei Metropolitane ce va număra 105 consilieri.

Zona metropolitană ar urma să fie condusă de un guvernator numit de către Guvernul României.