Breaking news

Peste 43 la sută din microbuzele din România sunt neconforme și prezintă risc iminent de accidente

Microbuzele care circulă pe străzile din România sunt un adevărat pericol public întrucât 43% din ele nu prezintă siguranță rutieră, iar peste 6% reprezintă un pericol iminent de accident.

microbuz - politieToate aceste concluzii au ieșit la iveală în urma controlului efectuat de Registrul Auto Român alături de Poliția Rutieră, pe 31 iulie 2014, la nivel național.

Registrul Auto Român a desfășurat la data de 31.07.2014 o acțiune specială de control în trafic, la nivel national, care a vizat autovehiculele de transport persoane cu 8+1 locuri. Astfel, împreună cu Poliția Rutieră, Registrul Auto Român a inspectat tehnic 505 vehicule având aceste caracteristici. Procentajul general de vehicule neconforme a fost de 57, 43% din totalul celor controlate. Exemple de neconformități (specifice acestei game de autovehicule) ar fi că unele autovehicule cu 9 locuri erau înregistrate în acte ca având 6 locuri sau altele declarate în acte ca având destinație de transport marfă erau utilizate și pentru transport persoane.
Din punct de vedere al securității rutiere 43,37% au fost găsite neconforme, iar din acest procent de vehicule 6,14% prezentau pericol iminent de accidente. Din punct de vedere al emisiilor poluante au fost găsite neconforme 8,71% dintre autovehiculele controlate. 1,78% dintre autovehicule aveau probleme de identificare. Din punct de vedere al dovezii de efectuare a I.T.P. 95,05% dintre vehicule aveau documentul valabil, 4,55% aveau I.T.P. expirat, iar 0,40% fals”, se arată în comunicatul de presă al RAR, remis exclusivNEWS.ro.

Directorul General al Registrului Auto Român, George-Adrian Dincă precizează că în urma acestor controale, au fost aplicate, împreună cu Poliția Rutieră 212 sancțiuni contravenționale, au fost reținute 6 permise de conducere și 153 de certificate de înmatriculare.

>