Breaking news

Peste 400 de tineri din Ilfov, susținuți de Consiliul Județean

Peste 400 de tineri din judeţul Ilfov, cadre didactice şi alţi voluntari, au participat timp de două luni, la un proiect derulat de Consiliul Județean împeună cu mai multe asociații nonguvernamentale din România și Italia.

Consiliul Judeţean Ilfov a derulat, în perioada septembrie 2011 – octombrie 2012, împreună cu Asociaţiile „Asistenta si Programe pentru Dezvoltare Durabila – Agenda 21”, Arci şi Informa Giovani din Italia, “Implicarea tinerilor cu oportunități reduse în procesul de luare a deciziilor”.

Proiectul și-a propus să întărească participarea tinerilor cu oportunități reduse la viața comunității, să îi echipeze pe aceștia cu competențele necesare înțelegerii mecanismelor participării și exercitării rolului lor de cetățeni activi în comunitățile din care provin și să contribuie la întărirea colaborării dintre principalii actori ai participării tinerilor: tinerii cu oportunități reduse, asociațiile de tineret și autoritățile publice, conform principiilor democrației reprezentative.

În cadrul acestui proiect au participat peste 400 de tineri din judeţul Ilfov, cadre didactice şi alţi voluntari care au aplicat peste 450 de chestionare în rândul tinerilor cu scopul de a identifica problemele cu care se confruntă şi de a elabora un Plan de Acţiune Local în vederea creşterii gradului de implicare a tinerilor la luare deciziilor cu impact direct asupra lor.

Un rezultat al  implementării acestui proiect, pe lângă informare, responsabilizarea şi îmbunătăţirea cooperării dintre tineri şi autorităţile locale, este reprezentat de editarea şi publicarea unui toolkit care reliefează modalităţile de implicare a tinerilor în dialogul democratic şi a Planului de Acţiune elaborat de echipa de proiect şi tinerii voluntari, material ce va fi răspândit în unităţile de  învăţământ din Ilfov.

Proiectul “Implicarea tinerilor cu oportunități reduse în procesul de luare a deciziilor” a fost finanţat de Comisia Europeană prin programul “Tineret în Acţiune.”

>