Breaking news

Peste 40 de suporteri ai U Craiova duși la secție, după confruntările violente cu jandarmii din Capitală

Aproximativ 400 de suporteri ai Universității Craiova au venit sâmbătă să protesteze la București în Piața Universității. Însă protestul a degenerat într-o confruntare violentă cu jandarmii iar 40 de persoane au fost reținute.

Fanii olteni aveau aprobare de protest pentru sâmbtă 24 martie în intervalul 16.00 -18.00, în Piața Victoriei din București. Suporterii au venit să proetesteze față de dezafilierea Universității Craiova. Însă după doar 45 de minute de la debutul protestului, fanii Universității Craiova s-au încăierat cu forțele de ordine și jandarmii au dat cu gaze lacrimogene.

Andrei Florin, membru al Asociaţiei Suporterilor Români din partea clubului Dinamo, a declarat că jandarmii au început să îi bruscheze pe fani în momentul în care au strigat „Pleacă Traiane”.

Imediat s-a creat o ambuscadă, iar după câteva îmbrânceli între forţele de ordine şi suporteri, jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene şi i-au dispersat pe majoritatea fanilor din Piaţa Victoriei.

Peste 40 de persoane au fost reținute și conduse la Secția de Poliție pentru identificare și amendare. Unul dintre cei reţinuţi este fiul ofiţerului de presă al Universităţii Craiova Vicenţiu Neagoe, Vlad. Acesta a fost bătut de jandarmi, tras de păr în drum spre dubă şi i s-au pus cătuşele.

50 de fani vor să meargă spre Piaţa Universităţii, iar jandarmii s-au pus pe două rânduri încercând să îi împiedice să meargă în direcţia respectivă.

Fanii Universității Craiova mai au aprobare pentru un miting de protest în data de 8 aprilie 2012, la Craiova.