Breaking news

Peste 350 de persoane din județul Olt, scoase din nămeți de echipele ISU

Iarna s-a dezlănţuit şi în judeţul Olt, unde din cauza codului galben de ninsori, sute de persoane au rămas blocate prin nămeți, fiind salvați de angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Judeţul Olt se află în aceasta perioadă sub incidenţa unei informări meteo de intensificări de vânt şi ger.

În intervalul 12.12, ora 08.00 – 13.12, ora 08.00, au fost evacuate 356 de persoane rămase înzăpezite în autovehicule sau în timp ce se îndreptau spre locuinţe.

Probleme deosebite s-au înregistrat pe DN 54 (între Caracal şi Corabia), de pe acest tronson de drum fiind salvate 179 de persoane rămase înzăpezite. Acestea au fost cazate în spaţii special amenajate de administraţiile locale din Corabia, Studina, Brastavăţu, Redea, Vişina şi Băbiciu.

Echipajele ISU Olt, ITPF Corabia şi IJJ au intervenit în sprijinul persoanelor blocate în localitatea Vişina, 12 adulţi şi doi copii fiind salvaţi şi cazaţi în locurile special amenajate din localitate.

Pompierii de la Garda Osica au acţionat şi ei în zona localităţii Brâncoveni, pentru deblocarea drumului, persoanele din zona afectată primind, cu sprijinul administraţiei locale, hrană şi băuturi calde până la deblocarea DN 65.

Din punct de vedere al urgenţelor medicale, autospeciala pentru transport victime multiple din cadrul SMURD Craiova, care a fost dislocată pentru perioada cu ninsori şi viscol la SMURD Slatina, a intervenit pentru deblocarea unui echipaj de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă-staţia Corabia, rămas înzăpezit între localităţile Vişina şi Studina în timp ce transporta la spital o persoană cu hemoragie digestivă superioară.

Cele două autosanitare au reuşit să ajungă cu pacientul la spitalul din Caracal după un drum lung şi anevoios, bărbatul fiind predat în condiţii de siguranţă, conştient, la CPU Caracal.

În timpul deplasării spre Caracal, cele două echipaje au preluat dintr-o maşină rămasă blocată în zăpadă un copil de trei luni şi pe mama acestuia, ambii fiind transportaţi la spitalul Caracal pentru a fi supravegheaţi de cadrele medicale.

La ora 22.20, ISU Olt a intervenit cu autospeciala pentru transport victime multiple, însoţită de utilaje de deszăpezire, şapte paramedici şi o asistentă medicală de la Ambulanţa Caracal pentru a acorda asistenţă medicală şi a transporta la spitalul Caracal un copil de nouă ani, din comuna Studina, suspect de apendicită.

Transportul victimei până la spitalul din Caracal nu ar fi fost posibil fără implicarea activă şi sprijinul cu utilaje proprii ale Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din Studina, Brastavăţu, Vlădila şi Deveselu.

Cadrele medicale de la CPU Caracal au hotărât transferul copilului la Spitalul din Craiova, acesta fiind transportat de echipajul ISU Olt până în localitatea Leu, judeţul Dolj, de unde a fost preluat de un echipaj de la SJA Dolj şi predat la UPU Craiova.

Nu sunt localităţi fără curent electric, iar 71 de persoane care necesită dializă au rămas internate la spitalul Slatina şi centrul privat de dializă.

Din informaţiile centralizate, la ora 10.30, se circula în condiţii de iarnă pe toate drumurile din judeţ şi rămân închise circulaţiei următoarele tronsoane de drum:

–         DN 54- Caracal-Corabia;

–         DJ 641 Caracal-Bondrea-limită cu judeţul Dolj;

–         DJ 642 A Băbiciu-Traian-Vlădila-Rotunda;

–         DJ 642 Dobrosloveni-Fărcaşele-Stoeneşti-Giuvărăşti – limită cu judeţul Teleorman;

–         DJ 542 Caracal-Redea-limită cu judeţul Dolj;

–         DJ 542 A Redea-Rotunda-Bucinişu;

–         DJ 653 Stoicăneşti-Crăciunei-limită cu judeţul Teleorman;

–         DJ 544 Brastavăţu-Urzica-Potelu;

–         DJ 544 A Corabia-Vârtop-Vădăstriţa;

–         DJ 604 Bucinişu-Obârşia-Cilieni;

–         DJ 546 C Perieţi-Potcoava;

–         DC 123 Gârcov-Giuvărăşti.

 

>