Breaking news

Peste 30 de milioane de absenţe au acumulat elevii români într-un singur semestru

Elevii români au chiulit în masă în 2010. Potrivit unui raport dat publicităţii de Ministerul Educaţiei, într-un singur semestru, absenţele elevilor însumează 3,457 ani.

eleviÎn primul semestru al anului şcolar 2010-2011, elevii au acumulat peste 30 de milioane de absenţe, echivalent a 3.457 de ani de absenţe, majoritatea la liceeni. Drept urmare, ministrul Fuenriu promite măsuri mai dure în noul an şcolar privind combaterea absenteismului de la ore.

Tot efortul în anul şcolar viitor se va centra pe elev. Nu vor fi schimbări periferice şi de substanţă. Concret: ştim că avem o problemă cu lectura şi înţelegerea unui text, pentru că asta ne spun testele internaţionale, am introdus o oră de lectură. Vrem să reducem absenteismul şcolar şi abandonul şcolar. Introducem proceduri mai riguroase în ceea ce priveşte controlul absenţelor. Atenţie, atât al elevilor, cât şi al cadrelor didactice„, a spus ministrul Educaţiei.

Potrivit declaraţiilor secretarului de stat, Oana Badea, din toamnă va fi introdusă o nouă formă de control a absenţelor, menită să reducă drastic absenteismul de la orele de curs.