Peste 260 de persoane salvate din nămeți de pe drumul dintre Huși și Vama Albița

Echipaje formate din pompieri, jandarmi drumari și angajați ai Poliției de Frontieră au reușit în cursul zilei de marți să scoată din nămeți 264 de persoane, rămase blocate pe drumul dintre Huși și Vama Albița.

oameni nameti husiÎn cursul acestei dimineţi, mai multe autocare încărcate cu pasageri, precum şi autoturisme, au rămas blocate pe DN 24B din cauza viscolului puternic care făcea imposibilă înaintarea acestora către vama Albiţa.

Echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Înalt” al judeţului Vaslui, cu două autospeciale de primă intervenţie şi comandă şi un autocamion de intervenţie, împreună cu forţe ale armatei şi echipaje de deszăpezire, au parcurs în condiţii extrem de dificile drumul până la primele patru autocare.

Eforturile echipajelor de intervenţie s-au concentrat pe salvarea şi transportul în condiţii de siguranţă, cu autocamioanele de intervenţie, a celor 134 de persoane către primăria municipiului Huşi, unde au fost adăpostite.

Ulterior, echipajele de intervenţie ale pompierilor şi armatei, sprijinite de utilaje de deszăpezire, au deblocat şi însoţit către vama Albiţa alte două autocare în care erau aproximativ 80 de persoane şi mai multe autoturisme.

Alte 50 de persoane au fost deblocate de echipaje ale Poliţiei de Frontieră şi transportate la vama Albiţa.

Operaţiunea de salvare s-a desfăşurat în condiţii dificile, având în vedere drumul troienit, cu zăpadă ce depăşea un metru şi vizibilitatea redusă din cauza vântului puternic ce viscolea zăpada.                  

>