Breaking news

Peste 25 de tone de petarde și artificii confiscate de polițiști

loading...

În ultima săptămână, la nivel național, poliţiştii au constatat 129 de infracţiuni şi au confiscat peste 25 de tone de materiale pirotehnice şi 3.000.000 de petarde şi artificii.

artificiiÎn perioada 15 noiembrie 2010 -14 ianuarie 2011, Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.G.P.R. desfăşoară, la nivel naţional, acţiunea „FOC DE ARTIFICII”, pentru verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice în perioada sărbătorilor de iarnă.

Acţiunea are drept scop creşterea siguranţei cetăţeanului prin activităţile de prevenire, identificare şi combatere a evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă 2010/2011.

În ultima săptămână, au fost efectuate 976 de controale, în urma cărora poliţiştii au constatat 129 de infracţiuni la regimul materialelor pirotehnice, pentru săvârşirea cărora sunt cercetate 133 de persoane. De asemenea, poliţiştii au depistat 23 de persoane care au săvârşit abateri la operaţiuni ilegale cu articole pirotehnice.

Pe parcursul acţiunii, poliţiştii structurilor de Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au confiscat 3.043.691 articole pirotehnice din clasele de pericol I-III (petarde, artificii), în valoare de 845.000 de lei şi alte 25 tone de articole pirotehnice, în valoare de aproximativ 50.000 de euro.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>