Breaking news

Peste 21.000 de persoane au vizitat azi-nopate Muzeul Antipa din București

Românii au luat cu asalt muzeele sâmbătă noapte în cadrul programului internațuional ”Noaptea Muzeelor”.

Potrivit unor date provizorii, peste 100.000 de persoane au vizitat principalele muzee şi instituţii culturale  în cadrul programul Noaptea Muzeelor.

Cel mai vizitat muzeu din București și din România a fost  Muzeul Antipa. Circa 21.600 persoane au trecut pragul muzeului pentru a admira exponatele.

Pentru a putea intra în muzeu, vizitatorii au trebuit să stea și două ore la coadă, însă aceștia spun că așteptarea a meritat.

Și în acest an, Noaptea Muzeelor a fost un succes surprinzător de mare, deși condițiile meteo nu au fost prielnice.

Muzeul Bellu a atras 10.000 vizitatori, Muzeul Naţional al Pompierilor – Foişorul de Foc a fost vizitat de peste 3.000 de persoane, iar Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” – 2.400 (cu programul „Dimineaţa Muzeului”, desfăşurat sâmbătă dimineaţă).

Și la Cluj, Noaptea Muzeelor 2012 a fost un succes. Muzeul de Artă Cluj-Napoca a atras 12.000 de vizitatori (dintre care 70% tineri) iar Muzeul Etnografic al Transilvaniei – 15.241.

Muzeul Brăilei a fost vizitat aseară de 3.161 vizitatori.

Muzee din peste 30 de oraşe din ţară (Aiud, Alba Iulia, Alexandria, Bacău, Baia Mare, Botoşani, Bran, Braşov, Brăila, Bucureşti, Caransebeş, Constanţa, Ciucea, Cluj-Napoca, Craiova, Dej, Deva, Galaţi, Giurgiu, Iaşi, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Sf. Gheorghe, Sibiu, Sighişoara, Sinaia, Slatina, Slobozia, Târgovişte, Târgu-Jiu, Tîrgu-Mureş şi Turda) şi-au aşteptat vizitatorii sâmbătă în nocturnă.

Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes care se află deja la a opta ediţie şi este sărbătorit de aproximativ 3.000 de muzee din Europa, dintre care circa 100 sunt din România.