Breaking news

Peste 200 de angajaţi de la ANIF au protestat la Ministerul Agriculturii

Angajaţii Administraţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare(ANIF) au protestat luni în faţa sediului Ministerului Agriculturii, pentru că nu şi-au mai primit salariile de două luni de zile.

La protestul organizat luni în faţa Ministerului Agriculturii au luat parte peste 200 de agajaţi ai ANIF din toată ţara. Aceştia sunt nemulţumiţi de faptul că nu şi-au mai primit salariile din octombrie şi că 3.500 dintre ei vor rămâne pe drumuri, întrucât Agenţia s-a desfiinţat.

Protestatarii au venit la minsiter dotaţi cu talăngi, fluiere, pancarde, steaguri cu însemnele CNSLR-FRĂŢIA dar şi cu un coşciug şi o cruce simbolizând desfiinţarea ANIF. Aceştia au protestat zgomotos timp de 4 ore în faţa sediului Minsiterului Agriculturii.

Un reprezentant al Ministerului Agriculturii a discutat cu protestatarii şi le-a preluat solicitările însă fără să le promită nimic în schimb.

În urma reorganizării ANIF, doar 1500 de angajaţi vor fi preluaţi de Ministerul Agriculturii. Restul de 3.500 de angajaţi vor fi disponibilizaţi şi în baza contractului colectiv de muncă vor primi între 3 şi 7 salarii compensatorii.

Angajaţii ANIF au autorizaţie de protest pentru trei zile. Dacă în urma protestului de azi, nu vor primi asigurări că îşi vor părimi banii în scurt timp, angjaţii sunt decişi să continue protestele.

 

 

 

>