Breaking news

Peste 2.000 de bulgari au protstat la Sofia, cerând eradicarea romilor

Scandal de proporții în Sofia, după ce un tânăr a fost ucis de un rom. Peste 2.000 de oameni au atacat marți o moschee din centrul Sofiei.

Protestatarii cer reintroducerea pedepsei cu moartea şi pedepsirea cruntă a romilor implicaţi în violenţele de vineri, în urma cărora un tânăr a fost ucis.

Manifestațiile izbucnite în Katuniţa, s-au mutat luni seara pe străzile marilor oraşe. Protestatarii s-au luptat cu forţele de ordine chiar în faţa sediului Parlamentului Bulgar. Cu greu, poliţiştii şi jandarmii au reuşit să țină sub control masa de protestatari.

În urma incidentelor de luni seara, poliţiştii au făcut sute de arestări, în special în rândul tinerilor.

Pe 1 octombrie, Consiliului Consulatativ Naţional de Securitate se va reuni de urgență ca urmare a convocării făcute de Preşedintele bulgar, Gheorghi Pârvanov. În cadrul consiliului se va discuta problema escaladării tensiunilor din ţară.

Tribunalul regional din Plovdiv a decis, azi, ca Simeon Iosifov (55 de ani), şoferul care l-a călcat cu maşina şi l-a ucis pe tânărul de 19 ani, Angel Petrov, în satul Katuniţa, să rămână în arest.

Miercuri, autorităţile îl vor acuza oficial pe celebrul bulibaşa Kiril Raşkov, Ţarul Kiro, a declarat premierul Boiko Borisov, citând informaţii din raportul Ministerului de Interne şi al Procuraturii. După declanşarea conflictelor interetnice cauzate de moartea unui bulgar călcat cu maşina de asociaţii Ţarului, procurorii şi inspectorii Agenţiei Fiscale au anunţat că investigau de 10 zile proprietăţile imobiliare şi bunurile deţinute de acesta.