Breaking news

Peste 2.000 de angajați de la Metrou au protestat în București

loading...

Grevă la metroul bucureștean, din cauza salariilor mici și a trecerii companiei în subordinea Primăriei Generale a Municipiului București.

greva la metrouNemulțumiți de faptul că salariile au rămas plafonate la nivelul din 2008 și că Metroul va trece de la Ministerul Transporturilor la Primăria Capitalei, peste 2000 de angajați ai Metrorex au protestat miercuri în București.

Protestul a îneput în fața sediului Ministerului Transporturilor și a continuat în marș către Guvernul României.

Angajaţii sunt nemulţumiţi de lipsa fondurilor pentru continuarea investiţiilor la Metrorex şi îngheţarea bugetului de salarii.

Sindicaliştii sindicaliştii se mai plâng de faptul că Guvernul nu s-a hotărât cu privire la instituţia în subordinea căreia va continua să funcţioneze metroul bucureştean, adică Ministerul Transporturilor sau Primăria Capitalei.

Circulaţia metroului nu a fost afectată de protestul de astăzi, întrucât la miting au luat parte doar angajații care au ieșit din serviciu.

Sindicaliștii amenință că se vor solidariza cu cei de la RATB și transporturi feroviare regionale pentru un miting de amploare, dacă doleanțele lor nu sunt rezolvate.

loading...