Breaking news

Peste 1700 unităţi de învăţământ, închise marți din cauza vremii

Codul portocaliu de ninsori abundente și viscol, a închis marți, peste 1700 de unități de învățământ din șapte județe ale României și municipiul București.

scoli inchisePotrivit datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, marţi, 26 martie, până la ora 13.00, peste 1.700 de unităţi de învăţământ din 7 judeţe şi municipiul Bucureşti sunt afectate de condiţiile meteorologice nefavorabile (căderi de zăpadă, viscol) şi aproximativ 550.000 de elevi nu au frecventat cursurile.

În judeţele Argeş, Olt, Buzău, Dâmboviţa şi în Capitală, cursurile au fost suspendate integral, în timp ce în judeţele Teleorman şi Giurgiu s-a decis suspendarea activităţii instructiv-educative în 20, respectiv 60 unităţi şcolare (în special cele din mediul rural). În judeţul Ilfov sunt închise şcolile din Baloteşti, Corbeanca, Periş, Snagov şi Cernica (Şcoala Gimnazială nr. 1).

Precizăm că, în conformitate cu Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, inspectoratele şcolare judeţene pot lua decizia de a suspenda activitatea, acolo unde condiţiile meteo-climatice nefavorabile o impun. Potrivit reglementărilor în vigoare, cursurile neefectuate vor fi recuperate ulterior, după un grafic propus de şcoli şi aprobat de inspectoratele şcolare judeţene.