Breaking news

Peste 15.000 de persoane din 53 de localități din județul Brăila, izolate de nămeți și viscol

loading...

Codul roșu face prăpăd și în județul Brăila. Numărul localităților izolate din cauza zăpezii și a viscolului a crescut la 53, cu 39 mai multe față de cele deja existente înainte de intrarea în vigoare a avertizării meteo.

case sub nametiPeste 15.000 de localnici din cele 53 de comune, sunt la această oră izolați și se luptă cu nămeții care depășesc acoperișul caselor.

Traficul feroviar pe raza județului este închis, toate trenurile fiind anulate, iar bacurile care traversează Dunărea din Brăila spre județul Tulcea și spre Insula Mare a Brăilei, unde locuiesc 5.000 de oameni, sunt anulate.

Satul Lanurile din comuna Viziru este fără curent electric, iar satele Roșiori, Florica și Colțea care aparțin de comuna Roșiori sunt fără alimentare cu apă.

Efective aparținând ISU și IJJ au participat la acțiuni de deszăpezire în localitățile Tufești, Romanu și Vădeni, iar cele ale MApN au venit în sprijinul oamenilor în comunele Surdila Găiseanca, satul Filipești (Surdila Găiseanca), satul Horia (Surdila Greci) și la transportul de carburant (motorină) asigurat de la rezervele de stat pentru comunele afectate.

Ambulanțele SAJ și SMURD, cu utilaje de deszăpezire în față, au ajuns la toate urgențele medicale, respectiv în localitățile Chiscani, Surdila Greci și Găiseanca.

Inspectoratul de Poliție Județean Brăila a constituit 15 filtre permanente care acționează în locurile special dispuse pe raza județului Brăila, pe drumurile naționale și județene, conform analizei tactice rutiere de dirijare a traficului, pentru informarea conducătorilor auto și redirecționarea acestora.

La Centrul de asistență și găzduire a persoanelor fără adăpost din municipiul Brăila se află în prezent 62 persoane.

Subprefectul de Brăila, Cătălin Grosu, a declarat joi că în localitățile izolate în urma căderilor masive de zăpadă oamenii au rămas fără pâine, iar utilajele de deszăpezire lucrează de zile întregi pentru a ajunge la casele aflate sub nămeți.

Vicepremierul Liviu Dragnea i-a solicitat, miercuri seară, subprefectului de Brăila să îi transmită o situație cu necesarul de pâine pentru localitățile izolate.

Vicepremierul s-a arătat nemulțumit de modul în care prefectul de Brăila, Gheorghi Obreja, și subprefectul Cătălin Grosu gestionează situația și a anunțat că va cere premierului, schimbarea de funcție a celor doi reprezentanți ai Guvernului.

loading...