Breaking news

Peste 1400 de persoane îl caută în 9 județe pe pilotul planorului dispărut în Brașov

De cinci zile, autoritățile române au desfășurat o amplă acțiune de căutare a pilotului Mircea Crăciun care joi a dispărut cu tot cu planor în județul Brașov.

planorPeste 1400 de persoane sunt angrenate în acțiunea de căutare a pilotului, căutare care se desfășoară în prezent în nouă județe.

„Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a aprobat astăzi implicarea unor resurse suplimentare, ajungându-se astfel la peste 1.350 de forţe implicate în această misiune complexă. Pe lângă judeţele Braşov, Prahova, Buzău, Argeş, Dâmboviţa şi Sibiu, începând de azi dimineaţă căutările se fac şi în alte 3 judeţe: Harghita, Covasna, Bacău. Cei peste 1.350 de pompieri, jandarmi, salvamontişti, poliţişti, militari, pădurari şi voluntari ai serviciilor pentru situaţii de urgenţă, au la dispoziţie 218 mijloace de acţiune – vehicule, şenilate şi autospeciale de teren. Componenta aeriană este asigurată de 11 aeronave, dintre care 7 elicoptere ale MAI şi MApN şi 4 avioane ale Aeroclubului României. Totodată, astăzi vor fi ridicate şi două drone pentru căutările în zonele foarte greu accesibile„, se arată în comunicatul de presă al Ministerului de Interne.

În cursul serii trecute a fost realizată rotaţia pompierilor care au fost detaşaţi pentru misiunile de sâmbătă şi duminică, în locul acestora sosind alte forţe noi.

Printre traseele de căutare stabilite pentru astăzi a fost inclusă şi zona Poiana Ţapului, Valea Sipa unde, în cursul serii trecute, a fost primită informaţia din partea unor voluntari că ar fi fost observate posibile resturi care ar putea aparţine planorului căutat. Primele căutări în zona respectivă s-au efectuat aseară până spre miezul nopţii şi au fost reluate astăzi.

Mircea Crăciun şi-a luat zborul din Masivul Postăvarul pe 6 august și este de negăsit. Crăciun este considerat cel mai bun pilot de planor de distanţă din România, el pregătindu-se pentru a atinge un record mondial de 1.000 de kilometri în zbor liber.