Breaking news

Peste 120 de localități din trei județe au rămas fără electricitate din cauza vijeliilor

Vijelia de vineri noapte a făcut ravagii în sudul țării, provocând pagube însemnate prin ruperea stâlpilor de electricitate, fapt ce a dus ca peste 120 de localităţi din judeţele Ilfov, Giurgiu şi Călăraşi, să rămână fără electricitate.

22 de linii electrice aeriene şi parial alte cinci, precum şi 399 de posturi de transformare au fost afectate în Giurgiu de vijelii, fapt ce a dus ca 79 de localităţi, printre care Călugăreni, Hotarele, Uzunu, Colibaşi şi Mihăileşti, să rămână fără curent electric.

În Ilfov sunt afectate 18 localităţi, printre care Popeşti Leordeni, Glina, Berceni, Brăneşti, Afumaţi, Creţeşti şi Măgurele, după ce au rămas nealimentate total şase linii electrice aeriene şi parţial alte şase, precum şi 263 de posturi de transformare.

În Bucureşti, până în prezent au fost înregistrate o mie de sesizări legate de întreruperi în alimentarea cu energie electrică în reţeaua de joasă tensiune, alte nouă posturi de transformare fiind afectate în reţeaua de medie tensiune, din zonele Olteniţei, Sălaj, Vitan, Mihai Bravu şi Şoseaua Bucureşti – Ploieşti.

Echipele de intervenţie din zonele Giurgiu, Ilfov şi Bucureşti au intervenit cu toate echipele disponibile încă din noaptea de vineri spre sâmbătă. În prezent sunt mobilizate 50 de echipe ale Enel Distribuţie Muntenia, dar şi ale contractorilor companiei, care lucrează pentru reluarea alimentării cu energie electrică a tuturor consumatorilor.

>