Breaking news

Peste 12.000 de români vor ca Raed Arafat să rămână Ministrul Sănătății până în 2016

Românii au demarat o campanie națională pe Facebook, pentru a-l convinge pe Raed Arafat să accepte postul de Ministru al Sănătății până în anul 2016.

Peste 12.000 de români au aderat la grupul de socializare de pe Facebook, creat pentru a-l convinge pe Raed Arafat să rămână Ministru al Sănătății și după data de 9 decembrie.

Subsecretarul de stat, Raed Arafat a aceptat pe 7 noiembrie funcția Ministru al Sănătății dar doar până la data de 9 decembrie, când se încheie actualul mandat al Guvernului Ponta.

Numirea lui Raed Arafat a venit după ce pe 1 octombrie, Vasile Cepoi și-a dat demisia ca urmare a anchetei derulate de ANI, întrucât s-ar afla în stare de incompatibilitate.

Pe 2 octombrie premierul Victor Ponta a anunțat că va prelua interimatul la Ministerul Sănătății însă că va delega atribuțiile ce îi revin, doctorului Raed Arafat.

Acest artificu a fost făcut întrucât, Raed Arafat nu a vrut să accepte preluarea funcției de Ministru la Sănătate.

Românii sunt mulțumiți de ceea ce face Arafat la Sănătate și vor să-l mențină în această funcție cel puțin până în 2016.

În paralel se desfășoară și o petiție online, unde până acum, aproximativ 10.000 de persoane au semnat pentru ca Raed Arafat să rămână Ministru al Sănătății.

Doctorul Raed Arafat, fondatorul SMURD în România, este unul dintre cei mai iubiți medici din România.

Protestele din această iarnă au pornit după ce Traian Băsescu l-a atacat pe Raed Arafat, obligându-l pe acesta să își dea demisia.

Protestele au început ca manifestări de susținere la adresa lui Arafat și s-au transformat în adevărate mitinguri împotriva regimului Băsescu, ceea ce a dus la căderea Guvernului Boc și mai apoi a Guvernului Mihai Răzvan Ungureanu.

Raed Arafat, de origine siriană, se află în România de 16 ani. Aici a făcut facultatea a devenit medic și a înființat sistemul de urgență SMURD care în fiecare zi salvează sute de vieți în România.

>