Breaking news

Peste 100 de șefi de stat și de guvern vor fi prezenți la deschiderea Olimpiadei

În frunte cu Regina Elisabeta a II-a Marii Britanii, peste 100 de preşedinţi, prim miniştri şi capete încoronate sunt aşteptaţi vineri seara la Londra, pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de vară ediţia 2012.

Fastuasa ceremonie de deschidere a celei de-a 30-a ediții a Jocurilor Olimpice de vară de la Londra va fi regizată de Danny Boyle, realizatorul cunoscutului film Slumdog Millionnaire, câştigătorul a numeroase premii Oscar.

Regina Elisabeta a II-a urmează să declare solemn deschise JO 2012, la jumătatea spectacolului prevăzut să dureze trei ore, sub privirile a peste un miliard de telespectatori.

Înainte de asta, însă, cel mai celebru clopot din Europa, Big Ben, urmează să dea startul ceremoniei de 27 milioane lire sterline (34 milioane euro), la ora locală 21,00 (23,00 la Bucureşti), răsunând alături de alte câteva mii de clopote, timp de trei minute, pe întregul teritoriu al Marii Britanii, începând cu ora 8,12 (10,12 în România).

Va fi pentru prima oară când Big Ben va răsuna în afara orelor sale obişnuite, de la moartea lui George al VI-lea, tatăl actualei suverane britanice.

Tot în cadrul festivității de deschidere se va aprinde și falăcra olimpică pe stadionul din Londra.

Nu se știe încă cine este sportivul care va aprinde flaăra pe Stadionul Olimpic.

România va fi reprezentată la Festivitatea de Dseschidere a Jocurilor Olimpice, de premeirul Victor Ponta.