Breaking news

Peste 100 de artiști vor participa la Festivalul Lira 2013

Peste 100 de artiști din 14 județe ale României vor participa în această lună la prima ediție a Festivalului Lira, de la Tăuții-Măgherăuș.

festivalul national liraCei peste 100 de artiști vor concura la cele patru secțiuni ale Festivalului Lira: trei de interpretare pentru categoriile de muzică: ușoară, populară și clasică și una pentru creație.

Cei 100 de artiști sunt din județele: Maramureș, Gorj, Suceava, Bacău, Vaslui, Cluj, Dâmbovița, Bihor, Neamț, Alba, Mureș, Sibiu, Satu Mare și Brașov!

Sâmbătă, 16 noiembrie, spectatorii se vor bucura de o adevărată sărbătoare a muzicii. Întrucât vor putea asculta atât piese din folclorul românesc, dar și cântece din repertoriul național și internațional al muzicii ușoare, cât și arii din Opere celebre.

Pe 17 noiembrie va avea loc Gala Laureaților, unde vor cânta și George Nicolescu, Mihai Trăistariu, Angela Buciu și Doina Moroșanu.

Festivalul Lira se va desfășura în perioada 15-17 noiembrie 2013, în orașul Tăuții-Măgherăuș la Casa de Cultură.

Festivalul național Lira este creat de tânărul artist, Dragoș Popa, președinte al Centrului Cultural Virtual “Artist pentru Artă”.

>