Breaking news

Peste 100.000 de persoane au vizitat Pavilionul României de la Expo Yeosu 2012

Preşedintele Biroului Internaţional pentru Expoziții și comisar al României la Expoziţia Internaţională din Coreea de Sud, Ferdinand Nagy, a întâmpinat astăzi, 6 iunie 2012, vizitatorul cu numărul 100.000 al Pavilionului României.

Byun Dong Yul, un tânăr corean de 29 de ani din Yeosu – oraş gazdă al EXPO 2012, a ales să viziteze expoziţia, împreună cu prietena lui, cu ocazia Zilei Memoriale în Coreea – zi nelucrătoare pentru toţi cetăţenii coreeni, dedicată comemorării celor care şi-au jertfit viaţa pentru ţară.

Am atins astăzi, la Pavilionul României, un prag important – 100.000 de vizitatori, care acum ştiu mai multe despre ţara noastră, despre obiceiurile, tradiţiile şi  cultura noastră. Ne bucurăm că numărul vizitatorilor este în creştere şi avem speranţa că, odată cu perioada de vacanţă din Coreea, interesul pentru expoziţie va fi şi mai intens. Expo Yeosu este o importantă oportunitate de promovare, atât pentru statele participante, care au ocazia să se facă cunoscute pe o piaţă în continuă dezvoltare şi cu mare potenţial economic, cum este piaţa asiatică, dar şi al gazdelor care au prilejul să se informeze nemijlocit cu privire la diferitele oportunităţi de colaborarea în domeniul  turistic, economic şi cultural”,  a declarat comisarul Ferdinand Nagy.

Cel mai mare eveniment internaţional de diplomaţie publică, care anul acesta are loc în Yeosu, Coreea de Sud a înregistrat recent cifra de 1.000.000 de vizitatori, conform datelor oferite de organizatori.