Breaking news

Permisul auto, o investiție în viitorul tău

 

Te gândești să te înscrii la o școală de șoferi în vederea obținerii permisului de conducere pentru că vrei libertatea de a călători oriunde fără să fii limitat de orarul mijloacelor de transport în comun? Niciun moment nu e mai potrivit ca acum.

În prezent, costurile pentru a frecventa cursurile unei școli de șoferi se încadrează între 1500 și 2200 de lei, iar acestea includ orele de legislație și orele de condus, mai precis 24 de ore de legislație rutieră și 30 de ore de condus în trafic alături de un instructor. După finalizarea lor, vei avea de susținut un examen teoretic și unul practic, adică, în termeni familiari, sala și traseul.

S-ar putea să fii descurajat de gândul că trebuie să scoți din buzunar o sumă atât de mare de bani, însă dacă analizezi avantajele șofatului, așa cum sunt autonomia și confortul în deplasare sau economia de timp, vei vedea că merită investiția inițială. Unde mai pui că poți achita suma în rate. Chiar și-așa, dacă ai nevoie de o sumă suplimentară de bani pentru a te înscrie la școala de șoferi, poți solicita un împrumut online rapid. Până la urmă, investești în tine și în viitorul tău, nu-i așa?

Avantajele deținerii unui permis de conducere

Când ai permis de conducere și mașină personală, ajungi mult mai rapid la destinație, mai ales dacă în zonă nu există prea multe variante de transport. De asemenea, poți alege tu însuți traseul pe care vrei să-l urmezi, poți face oricâte opriri dorești și poți pleca la orice oră îți convine.

Confortul este un alt mare avantaj. Așa cum spuneam, tu decizi când pleci la drum, ceea ce înseamnă că poți pleca și cu 5 minute mai târziu pentru că nu mai depinzi de orarul mijloacelor de transport în comun. Iar condițiile de călătorie le stabilești tot tu – cât de rece sau cald vrei să fie, cât de liniște.

Pe lângă beneficiile personale, ai parte și de unele profesionale. În ultima vreme, din ce în ce mai multe locuri de muncă cer și deținerea unui permis de conducere. Mobilitatea este o cerință pentru joburile moderne, așa că dacă ai permis vei fi pregătit din timp pentru orice oportunitate, inclusiv pentru posibilitatea de a călători în interes de serviciu.

Cum să începi

Dacă te simți constrâns de cei din jurul tău să urmezi o școală de șoferi pentru a-ți lua carnetul, nu va fi o experiență tocmai ușoară sau plăcută. Gândește-te în schimb la beneficiile pe care condusul ți le poate aduce și la motivele pentru care acum ar fi cel mai potrivit moment să începi să conduci. Dacă lucrezi la propria motivație, să faci școala de șoferi se poate dovedi a fi o experiență plăcută.

De îndată ce te-ai hotărât asupra școlii de șoferi pe care vrei să o urmezi, trebuie să te prezinți la sediu instituției cu o copie după buletin și cazierul judiciar – îl obții de la orice secție de poliție – cu mențiunea „Examen auto”.

De regulă, după ce plătești avansul de înscriere, școala se va ocupa de demersurile care urmează – să te direcționeze către instituțiile care îți pot elibera avizul psihologic și fișa medicală necesare pentru întocmirea dosarul cu care te vei înscriere la susținerea examenului final.

Ulterior, va trebui să plătești și restul școlarizării – fie integral, fie în rate. Dacă ai nevoie de o sumă de bani în plus, poți solicita un împrumut rapid. Poți afla mai multe detalii despre el folosind un simulator credit nevoi personale. Găsești acest instrument pe site-ul instituției de unde vrei să iei împrumutul.

După ce ai pus la punct și acest aspect, trebuie să alegi cu cine faci orele de condus. Sau dacă ai recomandări de încredere, poți alege școala în funcție de instructor. Pentru că unul dintre cei mai importanți factori în buna desfășurare a orelor de condus este alegerea unui instructor bun.

Acesta ar trebui să fie calm, să-ți explice noțiunile clar și să încurajeze adresarea de întrebări atunci când ai nevoie de mai multe detalii. Un instructor bun te poate ajuta să treci peste frica de a condus, îți va explica diferite situații din trafic și, de ce nu, te va face să-ți placă să conduci.

Cu ajutor din partea lui și curaj și perseverență din partea ta, vei trece cu bine și peste examenele finale. Apoi te poți bucura de noul statut, cel de conducător auto, și de beneficiile mult așteptate!

 

>