Breaking news

Pericol de inundații în 7 județe

Hidrologii au emis astăzi o avertizare de cod portocaliu de inundații pentru râurile din judeţele Teleorman, Giurgiu, Olt, Dolj, Satu-Mare, Dâmbovița, ca urmare a topirii zăpezii.

avertizare-22 În judeţul Teleorman, topirea bruscă a zăpezii a creat deja probleme. Au fost inundate peste 200 de hectare de teren, patru anexe gospodăreşti, iar şase podeţe şi mai multe drumuri judeţene au fost acoperite de ape. Până astăzi, la ora 16:00, este valabilă şi avertizarea cu cod galben, emisă de hidrologi în urmă cu două zile, pentru mai multe râuri din vestul şi sud-vestul ţării. Noua avertizare va intra în vigoare duminică, la ora 16.00 şi este valabilă până luni, la aceeaşi oră, pe râurile din judeţele Teleorman, Satu Mare, Dolj, Olt, Dâmboviţa şi Giurgiu.

Bazinele hidrografice afectate sunt Crasna, Barcău, afluenţii Crişului Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Desnăţui, Jiu, cursurile mijlociu şi inferior ale Oltului, Vedea şi Neajlov, precizează sursa citată.

Hidrologii menţin şi avertizarea cod galben de inundaţii emisă vineri pentru mai multe râuri din vestul şi sud-vestul ţării .

>