Breaking news

Percheziții la sediul LPF. Fraudă la drepturile de televizare ale meciurilor din Liga I

Procurorii, polițiști și jandarmi au descins luni dimineață la sediul LPF pentru a efectua percheziții într-un dosar ce vizează fraudarea drepturilor de televizare ale meciurilor din Liga I.

perchezitii lpfSediul Ligii Profesioniste de Fotbal a fost luat pe sus, luni dimineață de către masacați întrucât există suspiciuni că s-ar fi spălat bani prin drepturile de televizare a meciurilor din campionatul intern de fotbal.

Poliţia Capitalei, coordonată de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cu sprijinul derulează percheziţii la 11 adrese din Bucureşti şi Ilfov, printre care şi sediul LPF.

Potrivit anchetatorilor, șapte persoane sunt suspectate de evaziune fiscală, spălare de bani și delapidare în acordarea drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga I.

Procurorii susțin că între 2011 şi 2013, cei şapte oameni din fotbal nu ar fi declarat sumele încasate în realitate din vânzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din Liga I. În perioada indicată de anchetatori, șef la LPF era Mitică Dragomir. este posibil ca acesta să fie vizat de anchetă.

Cele șapte persoane ar fi implicate în întregul proces legat de campionatul oficial al României, iar prejudiciul s-ar ridica la 3 milioane de euro.

>