Breaking news

Percheziții la Craiova pentru destructurarea unei grupări ce făcea trafic cu arme de foc

Procurorii DIICOT Craiova au efectuat miercuri dimineață șase percheziții domiciliare la locuinţele membrilor grupării şi la sediul unei societăţi comerciale controlate de către membrii unei grupări infracționale ce se ocupa cu traficul de arme de foc.

trafic arme de focMembrii grupării infracţionale, cetăţeni români şi libanezi, sunt cercetați penal de procurorii DIICOT  pentru  săvârşirea   infracţiunii prev. de art. 32 alin. 1 lit. d, alin. 4 şi 5 din Legea nr. 535/2004 (tentativă de acte de terorism) şi a infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor cât şi trafic de migranţi.

În fapt, se reţine că Hussein Kassem Ghzayel, 34 de ani, cetăţean libanez,  a  efectuat demersuri în vederea  procurării ilegale a mai multor arme militare letale (pistoale mitralieră, aruncătoare, etc.) şi alte echipamente militare, în scopul comercializării acestora către diferite facţiuni militare/paramilitare din Liban, Palestina şi Siria. În sarcina membrilor grupării se mai reţine că au racolat şi transportat pe teritoriul României cetăţeni de origine libaneză, sub pretextul efectuării de studii universitare, în scopul transportării ulterioare a acestora, în mod ilegal, pe teritoriul Germaniei”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT.

Cercetările au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  B.C.C.O. Craiova şi cu sprijinul lucrătorilor din cadrul  IPJ Dolj – SPIR.