Breaking news

Pentru prima oară în istorie, Festivalul George Enescu va fi transmis în direct în sălile de cinematograf

Începând cu 1 septembrie, pentru prima oara în cei peste 50 de ani de istorie ai Festivalului George Enescu, concertele din cadrul acestuia vor fi transmise în direct în sălile de cinematograf.

festivalul enescu la cinemaDin prima zi a ediției din acest an a Festivalului, Grand Cinema Digiplex va transmite în direct cele mai importante spectacole, oferind publicului iubitor de muzică o experiență culturală unică.

Înainte de fiecare reprezentație, spectatorii vor fi introduși în atmosfera unică a Festivalului George Enescu încă din foyerul cinematografului, unde se vor putea delecta cu acordurile unui pianist special invitat.

Inițiativa Grand Cinema Digiplex de a transmite în direct concertele în sălile sale îi are în vedere în special pe cei care nu au avut încă ocazia să îşi achiziţioneze bilete pentru festival, pe cei cu o viață profesională foarte încărcată și cu timp limitat pentru activități culturale, dar și pe cei aflați, pur şi simplu, în căutarea unei experiențe alternative de vizionare a spectacolelor.

Pentru a introduce spectatorii în atmosfera Festivalului George Enescu, pe toată durata acestuia, Eye-Fi Cafe – cafeneaua din cadrul Grand Cinema Digiplex – va găzdui Enescu Lounge.

Înainte de fiecare spectacol, invitații se vor putea relaxa cu muzică de pian live și vor putea afla detalii inedite despre marii muzicieni ai lumii sau istoria muzicii răsfoind cărțile din mica bibliotecă amenajată de Librăriile Cărturești.

Cea de-a XXI ediție a Festivalului George Enescu va aduce pe ecranele de la Grand Cinema Digiplex concerte ale unora dintre cele mai renumite orchestre și ansambluri muzicale din lume: London Philharmonic Orchestra, Orchestre de Paris, Rundfunk – Sinfonieorchester Berlin, Orchestra Sinfonica Nazionale della Rai, Royal Stockholm Philharmonic Orchestra, Russian National Orchestra.

Serile dedicate operei și baletului vor fi asigurate de compania de dans Vortice din Portugalia. Spectatorii se vor putea delecta cu lucrări semnate de cei mai mari compozitori ai lumii, precum G. Verdi, P.I. Ceaikovski, D. Sostakovici, H. Berlioz, G. Enescu sau S. Prokofiev.

Printre cele mai impresionante reprezentări se numără „The Infernal Comedy. Confessions of a Serial Killer”, povestea unui ucigaș în serie întors din morți pentru a-și prezenta viața.

Spectacolul îl are ca narator pe marele actor John Malkovich, nominalizat la Premiile Oscar pentru rolurile sale în „Locuri în inimă/Places in the Heart” (1984) şi „În bătaia puştii/In the Line of Fire” (1993). Spectacolul îmbină teatrul cu live reading-ul pe un fundal muzical spectaculos, ce include compoziţii de Beethoven, Mozart sau Carl Maria Von Weber.

De asemenea, spectatorii se vor putea bucura de o reprezentare de excepție a lui Victor Rebengiuc în rolul principal al lucrării de avangardă a muzicii clasice „Gurre-Lieder“, bazată pe o legendă daneză medievală.

Având o tradiţie de peste 50 de ani, Festivalul George Enescu este cel mai important eveniment cultural internaţional organizat în România și un adevărat brand cultural de țară. De-a lungul timpului, pe scena Festivalului au urcat nume mari ale muzicii clasice din întreaga lume.

>