Breaking news

Pensiile speciale devin amintire. Noua Românie le va desfiinţa integral

Partidul Noua Românie pune capăt inechităţilor în materie de pensii de stat. PNR va desfiinţa în mod legal, toate pensiile speciale din România. Acordarea pensiilor se va face în baza contributivităţii fiecărui cetăţean. Niciun român nu este mai special decât altul. Toţi sunt cetăţeni de acelaşi rang, cu drepturi egale.

PNR va modifica integral legislaţia naţională cu privire la sistemul de pensii de stat astfel încât să fie eliminate inechităţile şi cetăţenii să primească o pensie corectă care să îi ajute să aibă parte de o bătrâneţe liniştită şi lipsită de griji.

Pensiile speciale produc discriminare şi inechitate socială. O parte din români şi-au creat singuri privilegii financiare pe spinarea milioanelor de români care trebuie să muncească şi să le plătească lor pensiile speciale colosale. Deaceea, aceste pensii vor fi eliminate pentru toate categoriile şi se va introduce principiul contributivităţii. În acest fel, sistemul public de pensii va fi unul sustenabil şi se va alimenta din contribuţiile plătite de angajaţii aflaţi în câmpul muncii.

Pentru a reduce deficitul de la fonul de pensii de stat, Plilonul II de pensii devine unul facultativ. Statul nu va mai aloca bani pentru acest pilon. Toţi banii colectaţi din contribuţiile angajaţilor vor merge către sistemul de stat pentru ca acesta să devină sustenabil. Niicodată statul român nu va da faliment, iar românii vor avea asiturată pensial, lună de lună.

Banii colectaţi până în prezent la pilonul II de pensii, rămân acolo şi vor fi daţi contribuabililor în momentul în care ating vârsta de pensionare, gradual, în funcţie de suma care s-a adunat în contul lor.

Declararea și introducerea la vechimea în muncă a tuturor indemnizaţiilor şi primelor primite de un angajat.

Noua Românie va pune în aplicare Legea nr.127/2019 care prevede majorarea pensiilor cu 40% de la 1 septembrie 2020. Totodată, se va introduce plata asigurărilor de sănătate pentru tpate pensiile acordate de statul român. Contribuţiile la sistemul de sănătate vor fi modice pentru pensiile mici, în cuantum de 10 lei pe lună. Cota de sănătate va creşte treptat în funcţie de cuantumul pensiei.

Stop inechităţilor sociale şi îmbogăţirii unor români pe munca altora. Noua Românie va pune capăt acestor nedreptăţi.

Votează pe 6 decembrie 2020, candidaţii PNR la Camera Deputaţilor şi Senat şi pune capăt nedreptăţilor care de 30 de ani umilesc românii.

>