Breaking news

PENIBIL | Monica Macovei se compară cu Nelson Mandela

Europarlamentarul PDL, Monica Macovei, candidat independent la alegerile prezidențiale noiembrie, se compară cu celebrul disident Nelson Mandela.

monica macovei - nelson mandelaPrezentă în platoul emisiunii  „Kilometrul 0” de la Digi 24, Monica Macovei a spus că ea se simte apropiată de modelul politic reprezentat de fostul președinte sud-african Nelson Mandela.

„M-am gândit că, în multe feluri, eu semăn cu Nelson Mandela, care nu și-a sacrificat principiile niciodată, care și-a scos poporul dintr-o stare dezastruoasă, pentru care nimic nu a fost imposibil și care a făcut foarte mulți ani de închisoare, s-a sacrificat, și-a sacrificat interesele personale pentru țară. Și mă identific cu toate aceste lucruri”, a declarat Monica Macovei.

La auzul celor declarate de Macovei, premierul Victor Ponta a spus că mai degrabă aceasta seamănă cu Ana Pauker.

Cea mai mare mizerie a acestui an politic s-a produs! Monica Macovei s-a autocomparat cu Nelson Mandela! Este o jignire cumplită pentru memoria unei personalităţi mondiale care simbolizează lupta pentru libertate, solidaritate şi toleranţă (adică exact valorile pe care Macovei şi cei că ea le detestă şi le combat zi de zi!). Pentru cei care ignoră această realitate aş vrea să reamintesc că Nelson Mandela a suferit 25 de ani în închisorile unui regim totalitar (Macovei a fost tocmai instrumentul de represiune al regimurilor comuniste şi securist-băsiste); Mandela nu a furat locuinţa unor proprietari de drept şi nici nu a avut în toată viaţă să acces la sutele de mii de euro pe care Macovei le primeşte anual de la Parlamentul European! Dar mai ales Mandela nu şi-a calomniat niciodată propria ţară şi propriul popor! Cred că Monica Macovei a spus din greşeală Mandela – a vrut să spună Ana Pauker!”, a scris Ponta pe pagina sa de Facebook.

Însă în urmă cu câteva luni, tot la Digi 24, Monica Macovei declara că personajul politic favorit este Angela Merkel. Nelson Mandela s-a stins din viață în decembrie anul trecut, la vârsta de 95 de ani. Datorită convingerilor sale politice, Nelson Mandela a făcut 27 de ani de închisoare.

>