Breaking news

Pelicula „Oncle Boonmee celui qui se souvient de ses vies antérieures” a câștigat Palme d’Or, la Cannes

Pelicula „Oncle Boonmee celui qui se souvient de ses vies antérieures”, în regia lui Apichatpong Weerasethakul, a fost distinsă, duminică, cu Palme d’Or, marele premiu al  Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, transmite Mediafax citând Canal Plus.

palme2010Filmul spune povestea lui Boonmee, care suferă de insuficienţă renală acută şi care se hotărăşte să îşi sfârşească zilele la ţară. În mod straniu, se întâlneşte cu fantomele soţiei şi fiului său, cu care pleacă într-o călătorie iniţiatică. Pelicula este o coproducţie Marea Britanie, Thailanda, Franţa, Germania, Spania.

Marele premiu al juriului a fost acordat filmului „Des Hommes et des dieux” în regia lui Xavier Beauvois, în timp ce premiul juriului a revenit filmului „L’Homme qui crie” de Mahamat-Saleh Haroun.

Pe de altă parte, Camera d’Or a fost acordat peliculei „Ano Bisesto” de Michael Rowe.

În cadrul galei, premiul de regie i-a revenit lui Mathieu Amalric, pentru „Tournee”, în timp ce premiul de scenariu i-a fost acordat lui Lee Chang-Dong pentru „Poetry”.

Totodată, Palme d’Or pentru scurtmetraj a revenit filmului „Chienne d’Histoire” de Serge Avedikian, în timp ce premiul juriului a revenit scurtmetrajului „Micky Bader” de Frida Kempff.

Premiul pentru interpretare feminină a fost acordat actriţei Juliette Binoche, pentru „Copie conforme”. Premiul pentru interpretare masculină a fost acordat ex-aequo actorilor Javier Bardem, pentru prestaţia din „Biutiful”, şi Elio Germano, pentru „La nostra vita”.