Breaking news

Pelerinii de la Patriarhie, îngrijiți de Iuliana Tudor şi voluntarii Crucii Roşii

Câteva zeci de mii de credincioşi sunt aşteptaţi şi astăzi în pelerinajul de la Patriarhia Română. Pentru aceştia, Crucea Roşie Română – Filiala Sector 4 Bucureşti acordă, în caz de nevoie, servicii de prim ajutor.

La baza Dealului Mitropoliei din Piaţa Unirii sunt amplasate 3 corturi de Cruce Roşie deservite de 60 de voluntari ai Crucii Roşii Române pentru toţi cei care se vor confrunta cu probleme de sănătate.

Asistenţa premedicală va fi asigurată în mod gratuit 24 de ore din 24, pe toată durata pelerinajului. Voluntarii Crucii Roşii vor lucra în 3 schimburi, şi vor patrula pe tot perimetrul desfăşurării evenimentului pentru a depista eventualele cazuri ce necesită primul ajutor. De asemenea vor fi distribuiţi peste 7.000 de litri de ceai şi apă.

Printre voluntarii Crucii Roşii ce vor asigura primul ajutor la Patriarhia Română, este şi Ambasadorul Crucii Roşii Române, Iuliana Tudor, care va fi prezentă vineri 26 octombrie, începând cu orea 16.00. Alaturi de voluntarii de serviciu, Iuliana Tudor va oferi primul ajutor premedical celor care vor necesita, primul ajutor psihologic şi va distribui ceai cald pelerinilor.

Iuliana Tudor:Dacă până acum ajutam Crucea Roşie fie în planul promovării campaniilor pe care le desfăşoară, fie ca simplu voluntar, odată cu statutul de Ambasador mi-am asumat mai multe responsabilităţi. Am acceptat cu drag invitaţia CRR – Filiala Sector 4, de a fi astăzi alături de voluntarii care acordă primul-ajutor credincioşilor de la Patriarhie, mai cu seamă că, de aproape o lună, sunt şi „calificată” în acest sens, urmând cursul de prim-ajutor de la CRR. Îl recomand tuturor – o secundă poate face diferenţa între a fi sau a nu şti!

Acesta este al 9-lea an consecutiv în care Crucea Roşie Română – Filiala Sector 4, contribuie la buna desfăşurare a celui mai important eveniment religios din Bucureşti, alături de alte autorităţi locale şi centrale.

>