Breaking news

Pe 19 noiembrie, metroul din București, va aniversa 33 de ani de existenţă

În urmă cu 33 de ani, mai exact pe 19 noiembrie 1979, se punea în mișcare prima garnitură de metrou pe teritoriul României.

Cu ocazia aniversării a 33 de ani de existență a metroului, conducerea companiei de transport public va organiza mai multe acțiuni pentru a marca evenimentul.

1. Expoziţie de fotografii cu tema „Cu metroul prin Bucureşti” în parteneriat cu Asociaţia Bucureştiul meu drag. Cu această ocazie se va lansa şi pliantul de promovare  “Cu metroul prin Bucureşti”. Expozitia vă propune o călătorie prin intermediul fotografiilor atât prin subteran cât şi prin punctele turistice ale Bucureştiului.                                                                                               

Vernisajul expoziţiei: miercuri 14 noiembrie 2012  -ora 19: 00  în  staţia Piaţa Unirii 1.

2. Miniconcert de muzică clasică organizat în colaborare cu Asociaţia Arta nu muşcă. Călatorii s-au obişnuit deja să coboare din trenul de metrou şi să-şi dea întâlnire cu arta. Trenurile de metrou vin şi pleacă necontenit. Viaţa pulsează în subteran, totul se mişcă, totul e viu. Trei tinere talentate : Ana Limban, Irina Movileanu și Camelia Ciobanu vor susține cu ocazia aniversării metroului un concert de viori și violoncel. Astfel, peronul de metrou se va  transforma – din nou – pentru ceva timp, în sală de concert.

Data: miercuri 14 noiembrie 2012  – ora 18: 30  în  staţia Piaţa Unirii 1 în deschiderea expoziţiei de   fotografie.

3. Spectacol omagial susţinut de Teatrul MascaStatui vivante  – spectacolul îşi propune să ofere publicului călător momente de relaxare şi  să demonstreze  că bucuria creaţiei adevărate poate fi oferită şi primită, adaugând valoare culturală unui spaţiu public important, metroul din Bucureşti.

Data:  duminică 18 noiembrie 2012   începând cu ora 12:30 în staţia de metrou Piaţa Unirii 1.

4. Ziua Porţilor Deschise – vizită la Dispeceratul Central   –   Bucureştenii sunt aşteptaţi să viziteze inima metroului, Dispeceratul Central. Vor afla de ce responsabilitatea pentru viaţa a mii de oameni în fiecare minut poate integra operatorul de trafic în categoria celor mai dificile profesii din lume.

Data:  duminică 18 noiembrie 2012   începând cu ora 11:00.

5. Întâlnire cu oficiali ai Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii – în prezenţa mass media – în staţia Academia Militară.

Pe şantierul viitoarei staţii de metrou Academia Militară, ce face parte din tronsonul 1 Drumul Taberei – Eroilor al Magistralei 5 de metrou din Bucureşti, va avea loc o întâlnire cu oficiali ai Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii  precum şi cu alţi distinşi invitaţi – în prezenţa mass-media.                   

Data: luni 19 noiembrie în intervalul orar 13:00 – 14:00.

>